Sjajni Bogdan i Kalina vodili Fener do pobede, novi dabl-dabl Štimca!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.06.2017.
18:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Ulkera ostvarili su i drugu pobedu u finalu turskog plej-ofa.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Četa Željka Obradovića je na dobrom putu da odbrani titulu u Turskoj. Oni vode sa 2:0 u finalnoj seriji protiv Bešiktaša, koja se igra u četiri pobede.

Ovoga puta je domaćin u "Ulker Sports" areni slavio rezultatom 83-74.


Nakon rezultatske klackalice u prvih 10 minut, na prvu pauzu su gosti otišli sa dva poena prednosti.

Slično je bilo i u nastavku, ali je Fener uspeo da preuzme vođstvo pred poluvreme, nakon 20 minuta su imali tri poena viška.

U trećem kvartalu, Fener lomi utakmicu, vodili su od prvog do poslednjeg minuta treće deonice, u par navrata je razlika dostizala i dve cifre.

Ipak, sa devet razlike Fener ulazi u odlučujući kvartal, ali u poslednjih 10 minuta nisu dozvolili protivniku da im se približi. Poveli su početkom deonice i 15 poena razlike, Bešiktaš je uspeo da dođe do sedam poena deficita, ali je to bilo sve od čete Ufuka Saridže.

Fener je ostvario zaslužen trijumf, serija se sada seli u "Sinan Erdem Dom", dvoranu Bešiktaša. Sledeći meč je na programu u sredu od 19 časova.

Sjajna rola Bogdana Bogdanovića ovoga puta, upisao je 19 poena i sedam asistencija, a odličan je bio i Nikola Kalinić sa 15 poena, šest skokova i tri asistencije.

Veseli je dodao 16 poena, dok je dvocifren bio i Kostas Slukas sa 11 postignutih poena.

Sa druge strane ponovo najbolji Vladimir Štimac sa 15 poena i 11 skokova, pratili su Majkl Rol sa 16 poena, po 12 su dodali Stroberi i Vejseloglu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke