Sjajne vesti i za Saleta Đorđevića - Kalina naglo podigao formu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.04.2016.
11:18
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac ulazi u pravu formu kada je to najpotrebnije, kako Fenrebahčeu, tako i reprezentaciji Srbije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nikola Kalinić igra sve bolje kako se sezona bliži kraju.

Kada je došao u Fenerbahče nije igrao na najvišem mogućem nivou, tačnije, na nivou na kom smo mi to navikli od njega, ali kako se približavamo kraju on je sve bolji i bolji.

Dovoljno je da pogledate brojke, nekadašnji košarkaš Vojvodine, Radničkog i Crvene zvezde naglo je podigao formu.

U regularnom delu sezone u Evroligi Nikola Kalinić je samo dva puta imao indeks veći od 10, niti jednom nije prešao dvocifren broj poena, pogodio je samo dve trojke, zabeležio je samo 4 blokade, što je za njega baš malo u 10 utakmica.

U top 16 fazi, možda čak još slabiji, 3,4 poena po meču u Evroligi, prosečan indeks 3,5... Svega dve blokade tokom ovog dela takmičenja.

Ipak, sada je u Top 8 onaj pravi, kada je to za njegovu ekipu najpotrebnije. Kalinić je jedan od najboljih u prve dve utakmice protiv Real Madrida, "Kraljevi" su srušeni, gube sa 2:0, još jedna pobeda je potrebna ekipi Željka Obradovića da se domogne fajnal fora i to protiv aktuelnog šampiona Evrope i ekipe koja ga je izbacila prošle sezone.

U prvom meču je bio sasvim solidan, pokupio je veliki broj lopti ispod koševa, imao je indeks 10, da bi u drugoj bio jedan od najboljih, zabeležio je indeks 21, imao je 17 poena, put za dva 8/9, 5 skokova, 3 asistencije i jednu blokadu.


"Sjajna pobeda za nas, odlična atmosfera, uradili smo sve što smo hteli pre utakmice. Pobeda sa 22 poena razlike zvuči nerealno, ali igrali smo odlčno, i u napadu i u odbrani. Moramo da ostanemo ozbiljni, da odemo u Madrid i da ostvarimo još jednu pobedu", rekao je Nikola nakon meča.

Samo neka nastavi ovako, očekujemo ga i ovog leta u pravom ritmu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Friday, 15.04.2016
12:01

A odigrao jednu utakmicu i odma dize formu, cekajte sledecu, da ne zavrsi opet sa 2, 3 poena,Bagdan dize formu, videcemo da li ce Kalina...

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 15.04.2016
11:50

kada se zavrsilo nase prvenstvo prosle godine Kalinic, igrac godine tada u Srbiji, kao da je zaspao, prespavao EP, celu jesen i sada protiv Reala se probudio i pokazao ko je i sta je, pre svega u prvoj bitnijoj utakmici kada bez prave 5 Fener dobio Real, dok u drugoj je bila rutina...

avatar
Nikola Nikola
Friday, 15.04.2016
11:36

Kalinić radi stvari koje - ''indeks ne poznaje'', tako da zaista ne vidim potrebu za tekstovima gde sabirate i tražite prosek njegovog indeksa. To koliko on flastera odigra, koliko on puta pecne protivnika, koliko puta svojim kretnjama otvori saigraču čistu trojku, koliko puta nogama isprati protivničkog beka... ne povećavaju indeks, ali itekako donose korist timu. Kalinić je jedan veliki lav, koji zaista nema problema kada igra po 5 minuta po meču (kao u TOP16 fazi), a nema problema ni da odigra 40 minuta, ako je to tomu potrebno, čak ni u najbitnijim utakmicama (kao sada protiv Reala) i da bude ključni čovek na tom meču, naravno opet ne zbog tih 20-ak poena, već zbog odbrane koju Fener igra kada je on na terenu. Ukoliko niste obraćali pažnju na taj detalj, posmatrajte u trećoj utakmici koliko njihova timska odbrana izgleda ozbiljnije kada je Nikola na terenu i kada odmara. Dakle, on je igrač koji svojim prisustvom i zalaganjem razmrda ceo tim, bez obzira da l' da 5, 10, 20 ili 50 poena.

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 15.04.2016
13:49