Sjajan meč - Zvezda srušila Megu u neizvesnoj završnici

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.05.2017.
19:42
Izvor: Sportske.net

Derbi susret 4. kola Mozzart Superlige u potpunosti je opravdao taj epitet, a košarkaši Crvene zvezde mt:s izvojevali su pobedu u neizvesnoj završnici.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo

Povezane vesti

Prva utakmica četvrtog kola Mozzart Superlige Srbije odigrana je u hali "Aleksandar Nikolić" pred nekoliko stotina ljubitelja košarke što je bio najveći nedostatak današnjeg derbija.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s i Mega Leksa priredili su malobrojnim ljubiteljima košarke sjajnu predstavu koja je okončana trijumfom domaćeg tima.

Ekipa Crvene zvezde mt:s savladala je Megu rezultatom 89:85 (18:19, 18:19, 22:18, 31:29) i tako zadržala maksimalan učinak na startu domaćeg šampionata.


Na startu meča imali smo rezultatski egal koji je prekinut serijom 7:0 koju je Zvezda napravila pri vođstvu gostiju 12:11. Završnica prvog kvartala pripala je Megi koja vraća istom merom pa se na prvu malu pauzu odlazi sa rezultatom 19:18 za goste.

Druga četvrtina protekla je u potpunom rezultatskom egalu, s tim što je Mega ponovo postigla poen više od domaćina i na poluvremenu imala dva poena prednosti (36:38).

Nastavak susreta bio je jednako uzbudljiv, premda se činilo da će Zvezda rutinski privesti posao kraju kada je stigla do osam poena prednosti (70:62) sredinom poslednjeg kvartala.

Zahvaljujući raspoloženom Savi Lešiću i nepogrešivom Nikoli Rebiću koji je blistao protiv bivšeg kluba Mega se u potpunosti vratila u meč pa smo gledali neizvesnu završnicu.

Mega je ispustila crveno-bele na minut pre kraja kada je Sava Lešić pogodio za dva uz prekršaj, ali dodatno bacanje nije pogodio pa je ostalo 84:83 nakon čega Marko Simonović sa linije penala praktično rešava pitanje pobednika.

Najefikasniji pojedinac u timu Dejana Radonjića za koji danas nisu nastupili Stefan Jović i Čarls Dženkins bili su Nemanja Dangubić (16 pts, 2 sk) i Milko Bjelica (15 pts, 3 sk), a dvocifren učinak ostvarili su još Nejt Volters i Marko Simonović sa po 11 poena.

Najbolju partiju od dolaska u Megu danas je prikazao Sava Lešić (21 pts, 3 sk), a inspirisan je bio i Nikola Rebić koji je postigao 14 poena (4/4 za tri), upisao 2 skoka i 3 asistencije.

Pomenuti dvojac pratili su Ognjen Jaramaz i Jovan Novak sa po 13 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda mt:s gostuje Vršcu dok Mega Leks dočekuje Dinamik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke