Sjajan meč u Mitrovici, Mega savladala Cibonu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.11.2015.
20:54
Izvor: Sportske.net

Veoma bitna pobeda za srpsku košarku, Mega se vratila na pobednički kolosek.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Veoma zanimljiv meč u Sremskoj Mitrovici, Mega Leks je na kraju savladala ekipu Cibone 76:72.

Samo zahvaljujući velikoj nadmoći u skoku ekipa Cibone je uspevala da održava rezultatski egal sve do kraja meča, ali je ekipa Dejana Milojevića na kraju imala više živaca.

Igralo se u serijama, Mega je imala do 10-ak poena prednosti tokom celog meča, Cibona je to sustizala nekoliko puta, čak u poslednjoj deonici su gosti iz Hrvatske i poveli, ali je Mega uspela da se konsoliduje na vreme.

Mega je u prvom poluvremenu u potpunosti zaustavila Žižića i Florensa, dva najbolja igrača gostiju u poslednjih nekoliko utakmica, a najbolji u ovom delu meča bio je Timoti Luvavu, igrač Mege.

Upravo je ovaj košarkaš izveo možda i potez ove sezone, uzeo je loptu na svom delu terena, zatim je usledio neverovatan skok i zakucavanje preko Florensa za oduševljenje publike pred kraj trećeg dela.


Taj potez pogledajte OVDE.

Imala je Mega prednost od 57:49, 57:53 je bilo na početku poslednje četvrtine, ali to nije bilo dovoljno.

Trojkom Siriščevića Cibona prelazi u prednosti od 57:58, ali je to bilo sve od njih na ovom meču.

Blokada Simeunovića
je pokrenula Megu, krenula je serija od 8:0, što se ispostavilo kao odlučujuće.

Prišla je Cibona na -3 na 1:40 pred kraj kada je Jagodić-Kuridža pogodio nakon ofanzivnog skoka, isto je bilo i na 20 sekundi do kraja nakon izgubljene lopte kada je Florens pogodio u kontri, ali Mega nije ispustila svoje vođstvo.

Cibonu su skupo koštale promašene trojke, Rozić, Florens i Siriščević su šutirali neverovatnih 2/22, cela ekipa ukupno 9/40, pa im velika dominacija u skokovima danas nije donela pobedu.

Najbolji u Megi bio je Nikolić sa 24 poena i 10 skokova, Luvavu je imao 19 poena i 7 skokova, Ivanović 12 poena i 3 asistencije.

Kuridža je kod gostiju imao 14 poena i 11 skokova. Florens 11 poena, 7 skokova, 6 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti uz 22% šuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke