Simonović: "Zvezda je moja kuća"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.09.2016.
09:51
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Marko Simonović kazao je da iza sebe ostavlja prelepo leto i da se nakon uspeha sa nacionalnim timom okreće Zvezdi i novoj sezoni.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Leto iz snova Marka Simonovića. Posle sjajne sezone 2015/16 u dresu Crvene zvezde, krilni košarkaš je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tako se još jednom upisao u istoriju srpske košarke.

"Utisci iz Rija su fenomenalni. Prošla je ona početna euforija i osećaj je sjajan. To je najviši nivo do koga profesionalni sportista može da dođe i presrećan sam što sam bio deo svega toga. Velika čast, nema šta. Sada se okrećem klupskim obavezama i novim iskušenjima. Zvezda je moja kuća. Lepo se osećam i radujem se novoj sezoni u crveno-belom dresu. Daću kao i uvek maksimum da napravimo što bolji rezultat" kaže Simonović.

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi sa mladom i dosta izmenjenom ekipom u odnosu na prošlu godinu.

"Siguran sam da ćemo igrati kvalitetnu i dobru košarku, ali će nam biti potrebno vremena i dosta rada. Verujem da ćemo imati punu podršku navijača i da ćemo zajedno, kao i ranijih godina, voditi Zvezdu do novih radosti" ističe Simonović.

Crveno-bele očekuje borba na četiri fronta, sa povećanim brojem utakmica u Evroligi, gde će ligaške borbe voditi sa još 15 najkvalitetnijih timova Starog kontinenta.

"Biće naporno i teško, razlog više je i što imamo mlad tim, ali daćemo sve od sebe. Treba nam vremena i strpljenja, siguran sam da ćemo na kraju svi biti zadovoljni" poručuje Zvezdino krilo.

Proteklog vikenda Crvena zvezda je osvojila turnir u Vršcu, a Marko Simonović je pokazao visok nivo forme.

"Odigrali smo turnir u Vršcu izuzetno dobro timski, ali imamo još mesta za napredak. Verujem da ćemo se dizati iz dana u dan, a u svakoj utakmici će iskočiti neko drugi. U tome je snaga našeg tima" zaključio je Simonović.

Crvena zvezda takmičenje u Evroligi počinje 13. oktobra utakmicom protiv Darušafake u Beogradu. Pre toga odigraće četiri utakmice u Aba ligi protiv MZT-a, Cedevite, Zadra i Mega Leksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke