Simonović za ''Sportske'': ''Francuzi će me zbog Zvezde izbaciti iz zgrade!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.11.2014.
17:06
Izvor: Sportske.net

Marko Simonović ove jeseni ima dosta razloga za zadovoljstvo. Posle ostvarenog sna u dresu sa državnim grbom, osvojenog srebra na Svetskom prvenstvu, bivši kapiten Zvezde se sjajno snašao i u francuskom Ortezu. Vreme je i za prve utiske iz Francuske, ali

sudouest.fr
sudouest.fr

Povezane vesti

- Odlično si se snašao u Ortezu. Iako je sezona još uvek u uvodnom delu, već si uspeo da prikažeš nekoliko veoma zapaženih partija i pokažeš da si pravo pojačanje za ovu ekipu. Kakvi su tvoji dosadašnji utisci o novom klubu, gradu...?

''Ovo je klub sa velikom tradicijom, svi u gradu su baš veliki navijači i obožavaju košarku. Probao sam od prvog trenutka da se izborim i da zaslužim ulogu lidera. Za sada sam zadovoljan kako to ide...''

- Koji su ciljevi Orteza u ovoj sezoni, koga smatraš glavnim favoritom za titulu?

''Naša ambicija je da se vratimo u vrh francuske lige i da izborimo Evropu za sledeću godinu. Mislim da su glavni konkurenti za sam vrh Strazbur i Limož''
.

- Koliko ti je nastup u reprezentaciji Srbije i veliki uspeh na SP u Španiji pomogao da se ovako brzo adaptiraš na novu sredinu? Utisak mnogih je da te je rad sa Sašom Đorđevićem i njegovim saradnicima tokom leta prosto preporodio i pomogao da povratiš samopouzdanje i zablistaš punim sjajem.

''Moram da kažem da mi je reprezentacija i rad sa Saletom neopisivo mnogo značio. Sale mi je malo promenio pogled na igru. I mislim da sam uz njega i ostale saigrače iz reprezentacije dosta sazreo''.

micov lucic simonovic mitrovic

- Pretpostavljam da redovno pratiš i igre svog doskorašnjeg kluba, čiji si kapiten bio. Zvezda je odlično započela sezonu, ređa pobede, da li je konačno došlo vreme i za Top 16 Evrolige, ali i najznačanije trofeje na domaćoj sceni?

''Mislim da Zvezda ima odličan tim, svako zna svoju ulogu i vidi se da je atmosfera u ekipi na vrhunskom nivou. Pratim i gledam svaku utakmicu. Trener Radonjić odlično vodi utakmice, kondicioni Gačević je vrhunski spremio ekipu za sve što ih čeka i mislim da uz malo sreće mogu da imaju odličnu sezonu. Pratim svaku utakmicu i navijam. Francuzi će me izbaciti iz zgrade ;)''.

- Prošle sezone si, opravdano ili ne, često bio na meti kritičara. Mnogi su ''na nož'' dočekali i tvoj poziv u reprezentaciju, ali si im u dresu Srbije pokazao da u potpunosti zaslužuješ mesto među 12 najboljih. Da li si obraćao pažnju na te negativne komentare i da li je i to uticalo da prošle sezone u Zvezdi ne ostaviš bolji utisak?

''Normalno je da kritika uvek postoji. Nekad je realna, nekad se pretera sa tim. Sve u svemu sam zadovoljan kako sam igrao u Zvezdi, a ljudi moraju i da znaju da moja uloga u timu nije bila da dajem po 20 poena, vec nešto sasvim drugo''.

Simonovic

- Prozivali su te (navijači Partizana, uglavnom) i zbog onog famoznog pehara na kraju prošle sezone. Posle Svetskog prvenstva si, međutim, pokazao i da prihvataš šalu na tu temu, pa si na kraju pridobio i brojne simpatije zbog takve reakcije. Kako danas, sa ove vremenske distance gledaš na taj događaj? Da li bi ponovo postupio na isti način, ušao među navijače i podigao pehar?

''Pa ja sam već rekao da sam na molbu delegata probao sa vratim pehar Partizanu, a zašto i ne bih prihvatio šalu, kad se već svi šale i smeju, ja sigurno neću biti partibrejker :)''

Ne propustite