Simonović: "Za Evroligu je potrebno strpljenje"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.09.2016.
20:06
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde mts Marko Simonović rekao je da novi format Evrolige obećava dosta kvalitetnih utakmica ali da će biti potrebno mnogo strpljenja u nastojanju da se ostvare dobri rezultati.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Jedan od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde mts Marko Simonović rekao je danas da ne bi trebalo da se pravi velika euforija kada je reč o pojačanjima njegovog kluba, već da ekipa treba da "ostane na zemlji" i polako raste.

"Ne treba paviti euforiju, dizati frku. Šta treba da radi i kakvu euforiju da pravi jedna Darušafaka, Barselona, Fenerbahče i tako dalje. Treba biti sa obe noge na zemlji, polako iz dana u dan raditi i graditi igru i rezultat, svi zajedno da budemo u tome i polako rastemo", rekao je Simonović novinarima u beogradskoj "KombankAreni".

Simonović je kazao da očekuje veoma tešku, napornu i zahtevnu sezonu i da neće biti nimalo lako. On je pozvao navijače da podrže tim i "ovu, neku novu Zvezdu".

"Mislim da ćemo biti veoma konkurentni u tri domaća takmičenja, računajući Jadransku ligu. Što se tiče Evrolige, jako je bitno da imamo strpljenja kada je reč o rezultatima jer to ne dolazi preko noći, već mora puno da se radi, da se igra maksimalno, a verujem da će na kraju i taj rezultat biti tu", kazao je Simonović.

Kako je rekao, dopada mu se novi format Evrolige, u kom će 16 ekipa igrati po dve međusobne utakmice.

"To je super, igrači će imati priliku za više utakmica, protiv svih ekipa. Ali, veoma je zahtevno i teže, što donosi dodatni rizik i oprez. Tu smo, borićemo se", rekao je on.

Kada je reč o regionalnom takmičenju, Simonović je kazao da nije mnogo pratio ostale ekipe, ali je naveo da će šest ili sedam timova konkurisati za najviši plasman.

"Cedevita ima sjajnu ekipu, kao i Budućnost. MZT nije nimalo naivan, Mega sa ogromnim potencijalom. Ima šest-sedam ekipa koje će konkurisati za sam vrh. Biće dobra borba i mnogo dobrih utakmica", kazao je krilni košarkaš crveno-belih.

Marko Simonović je s reprezentacijom Srbije nedavno osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde mu je saigrač bio i klupski drug Stefan Jović.

"Dobili smo Jović i ja nekoliko slobodnih dana. Malo sam odmorio, bio na moru, okupao se, da ne bude da je prošlo leto bez kupanja. Prijalo mi je, ali sam se uželeo treninga. Fizički napor jeste težak, ali je mentalni još teži. Kada glava upadne u zamor, telo ne sluša i to je veliki problem. Dolazi rizik od povrede, ali odmorio sam i jedva čekam da počne", rekao je Simonović.

Zvezda će sezonu početi 30. septembra, kada će u prvom kolu regionalnog takmičenja dočekati MZT iz Skoplja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don.Mile
Monday, 19.09.2016
20:17

a za kradju pehara ? jel treba biti strpljiv ili je bolje sto pre otimati ? ... pitam jer znam da je on covek sa iskustvom ...

avatar
mosala1983
Monday, 19.09.2016
22:13

Mnogo pitas. On je bar u situaciji da ukrade pehar. Ti samo mozes da posmatras.

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 20.09.2016
15:02

Pa ne znam bas, da nemamo trofeja i nije tacno jer i sam mozes da vidis ko je dominirao dok nas drzava nije zabranila. Sve u svemu da ne zivimo u proslosti mi ove godine branimo ABA ligu i igramo EL 4 put za redom, pozeli nam srecu protiv Reala i Barse i ja cu tebi protiv Solnoka i Levskog.

avatar
Don.Mile
Tuesday, 20.09.2016
11:00

moj JSD ima toliko vise pehara da mozemo da napravimo Ajfelovu kulu od njih ... vama stoji na polici samo aparat za gasenje pozara ... ali ste uvek spremni i u situaciji da kradete , tu ste sampioni bez konkurencije

avatar
mosala1983
Monday, 19.09.2016
23:09

Da Don Mile ti samo sanjaj o peharu. Tvoji iz JSD nece dugo osvojiti pehar. Bolje potrazite nekog da ga ukrade.

avatar
Don.Mile
Monday, 19.09.2016
22:53

i to sto kazes , on je makar u situaciji :D hahaha