Simonović: ''Verujem da je opšta uzbuna u Makabiju''

Autor: Beta Beta
sreda 14.12.2016.
15:34
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ocenio je danas da Makabi u Beograd dolazi maksimalno motivisan sa željom da se iskupi za loše rezultate u prethodnom periodu, ali da njegova ekipa mora isto tako da odgvori kako bi ostvarila prvu evroligašku pobedu

Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Utakmica 12. kola Evroliga između Crvene zvezde i Makabija igraće se sutra u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 20.00.

"Očekuje nas jako težak i zahtevan meč protiv ekipe koja je napravljena za sam vrh Evrolige. Oni to za sada nisu ispunili i sigurno da je kod njih uzbuna zbog tih slabijih rezultata. Verovatno su malo saterani uz zid, a čovek kada se bori za život je najopasniji. Sigurno će doći maksimalno motivisani da probaju da povrate sve to što su propustili ranije, ali mi moramo da budemo jako oprezni, jer oni mogu da budu izuzetno opasni. To je ekipa koja svakome može da ubaci 100 i više poena", rekao je Simonović novinarima u Beogradu.

"Moramo da budemo fokusirani 40 minuta i da probamo kroz neku našu odbranu i igru da dolazimo do poena, a posebno iz kontre da nadjemo neku svoju šansu", dodao je Simonović.

Crvena zvezda dočekaće sutra  Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić" u 12. kolu Evrolige.

"Oni igraju bolje na strani, jer verovatno osećaju taj pritisak kod kuće. Ove godine su napravili još bolji i još skuplji tim kako bi se vratili, međutim, ni ove godine im ne ide kako očekuju, verujem da je opšta uzbuna. Dolaze ovde na 200 odsto, zato mi moramo da budemo još bolji i da pritisak s tribina bude još veći, jer jedino tako zajedno možemo do pobede", kazao je Simonović.

On je dodao i da će kapiten Luka Mitrović "mnogo nedostajati" u sutrašnjoj utakmici. 

Nekadašnji košarkaš Zvezde Maik Cirbes ponovo će igrati u Beogradu, ali ovaj put ne u dresu Crvene zvezde, već u dresu Makabija.

"Ne znam kako će se osećati. Verovatno mu neće biti svejedno. On je ovde proveo dve najbolje godine u karijeri, afirimisao se kao igrač. Mi ćemo to pokušati da iskoristimo. Ostali smo s njim jako dobri durgari, prijatelji... Popićemo kafu, ako budemo imali vremena", rekao je Simonović. 

Njegov saigrač Čarls Dženkins rekao je da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Makabija.

"Očekujem težak i neizvestan meč. Imamo iste ambicije kao i oni. Nismo tim koji će dopustiti drugim timovima da pobeđuje ovde. Svi su motivisani da igraju Evroligu, a tako smo i mi. Borićemo se kao i oni, a neko već mora da pobedi. Pripremićemo se maksimalno za taj duel, pokušaćemo da izvučemo najbolje iz nas, pa ćemo videti šta će biti", rekao je Dženkins.

Zvezda ove sezone nije zabeležila pobedu u nekadašnjem Pioniru.

"Da, zvuči čudno kada to kažete. Želimo samo da pobedimo, nije bitno gde. Svaka utakmica je bitna. Par utakmica smo izgubili na jedan ili dva poseda",
rekao je Dženkins.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke