Simonović se uželeo utakmica

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 09.02.2015.
11:50
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac i najbolji igrač Orteza oporavio se od povrede i spremno dočekuje drugi deo sezone.

lnb.fr
lnb.fr

Povezane vesti

Bivši kapiten Crvene zvezde i srebrni reprezentativac Srbije Marko Simonović vraća se na parket posle jednomesečnog odsustva zbog povrede mišića. Sjajni strelac je spreman da ponovo preuzme ulogu lidera Orteza, pošto je u prvom delu sezone pokazao svoj veliki kvalitet.

"Imao sam peh da sam na prvom treningu posle Nove godine doživeo rupturu desnog kvadricepsa, pa sam morao da mirujem. Sada sam se potpuno oporavio i jedva čekam da ponovo zaigram. Baš sam se uželeo utakmica.", ističe jedan od najboljih igrača francuskog šampionata, koji je u decembru mesecu na tri utakmice ubacio po 25 poena.

Simonović kaže da je već spreman da zaigra, ali da konačnu odluku o njegovom povratku na parket donosi lekarski konzilijum. I srpski reprezentativac i navijači Orteza bi voleli da to bude što pre, s obzirom da slavni klub ne igra isto bez njega.

"Jako mi je teško palo što sam se povredio baš kada je počeo rasplet u francuskom prvenstvu, kada se odlučuje o plasmanu na tabeli, ali ima još da se igra. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve. Kao što je i bio plan, čeka nas borba za gornji deo tabele i plasman u plej- of . Imamo nešto lakši raspored u drugom delu sezone, tako da verujem da možemo još da  poboljšamo igru i zauzmemo bolje mesto na tabeli.", zaključuje Simonović.

Ortez trenutno deli osmu poziciju na tabeli francuskog šampionata sa Vilerbanom, Le Manom i Šalonom. Posle 20 odigranih kola ostvarili su polovičan učinak od 10 pobeda i 10 poraza. Simonović je u 15 odigranih mečeva u proseku davao 13.7 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke