Simonović: "Iskontrolisali smo Teodosića"

Autor: Beta Beta
petak 30.12.2016.
08:26
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je njegova ekipa večeras igrala "fenomenalnu utakmicu" protiv CSKA i da je čvrsta igra u odbrani donela pobedu.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je njegova ekipa večeras igrala "fenomenalnu utakmicu" protiv CSKA i da je čvrsta igra u odbrani donela pobedu.

"Sjajna pobeda, sjajna utakmica, mislim da smo igrali fenomenalnu košarku. Od početka smo uspeli da nametnemo naš ritam. Vrlo rano smo uspeli da steknemo dvocifrenu prednost, a oni su se samo u par navrata spustili na jednocifren zaostatak, ali mi smo odgovorili na taj njihov napad", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Zvezda je ostvarila veliku pobedu u Evroligi, pošto je u Beogradu savladala moskovski CSKA sa 78:67.

"Uspeli smo da kontrolišemo Tea (Miloša Teodosića) i Nanda (De Koloa), nismo im dozvolili da oni nameštaju igru i da igraju kao što znaju. Mislim da smo igrali sjajnu odbranu i to je ono što nas krasi. Ogroman rezultat smo načinili", kazao je Simonović.

On je rekao da su crveno-beli igrama i ponašanjem zaslužili poštovanje velikih ekipa.

"Mi uvek imamo veliku motivaciju protiv velikih ekipa. Mnogo je dobro i daje nam dodatni motiv kada nas takve ekipe poštuju. Oni imaju respekt prema nama, videlo se to i večeras. Nisu došli kao legija stranaca - odradimo posao i idemo dalje... To smo i zaslužili igrama i ponašanjem", rekao je Simonović.

Simonović je rekao da je presrećan što je ekipa pobedom protiv prvaka Evrope završila 2016. godinu.

"Sjajan kraj godine. Sjajna godina za nas, za klub i za navijače. Baš mi drago što smo je ovako završili. Trudićemo se i da 2017. godina bude ovako uspešna. Ima mnogo utakmica pred nama, idemo korak po korak, moramo da budemo na zemlji i koncentrisani... Polako", rekao je Simonović.

On je dodao da je još rano pričati o plasmanu medju osam najboljih timova Evrolige.

"Rano je pričati o Top8. Ima još 15 utakmica i može svašta da se desi. Dva poraza i dole ste, dve pobede i gore ste... Idemo korak po korak. U februaru nas očekuje 'haos' od utakmica i najbitnije da budemo prizemni. Imali smo sada i u decembru 'haos', ali izneli smo s pravim sportskim karaktererom i inatom", rekao je Simonović.

Beogradski klub je zabeležio sedmu pobedu, dok je ekipi CSKA ovo bio tek treći poraz u 15 utakmica Evrolige. Zvezda će u sledećem kolu 6. jaunara gostovati Žalgirisu u Kaunasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke