Simonović: "Glavni cilj je plasman u Evroligu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.07.2017.
09:21
Izvor: Sportske.net

Posle treće epizode u svom voljenom klubu, koja je trajala dve sezone, Marko Simonović je pronašao novi izazov. Dres Crvene zvezde zameniće Zenitovim i preseliće se u prelepi Sankt Peterburg.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

U poslednje dve godine, Simonović je bio jedan od junaka Zvezdinih uspeha, među koje se ne ubrajaju samo trofeji, već i plasman u Top 8 fazu Evrolige i pobede nad najvećim klubovima ’Starog kontinenta’. Njegove trojke i zakucavanja našli su se na mnogim špicama, a navijačima su samo davali znak da budu još glasnije.

"Crvena zvezda je moj tim, moj klub, moja kuća. U njoj se najlepše osećam. Srećan sam što sam bio deo jedne od najuspešnijih generacija u klupskoj istoriji", kaže Simonović.

Posle po dve titule u ABA ligi i Superligi, kao i jednog Kupa Radivoja Koraća, nije bilo lako naći klub koji bi mogao da ispuni apetite srpskog košarkaša. Ali, onda je stigao poziv Zenita, koji je ozbiljno ’zagrizao’ da dovede Simonovića.

"Zenit je veliki klub, veliko ime. Imaju sjajnog trenera – Vasilija Karaševa. Na samom početku pregovora videla se ogromna ozbiljnost, bili su veoma konkretni i brzo smo postigli dogovor", otkriva krilni košarkaš.

Klub iz Sankt Peterburga će se u narednoj sezoni takmičiti u VTB ligi i Evrokupu. U drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju Zenit će igrati u grupi sa Gran Kanarijom, Trentom, Asvelom, Ulmom i Tofašom. Cilj za ruski klub je jasan – plasman u Evroligu iz jednog ili drugog takmičenje, čemu u prilog idu velika pojačanja, među kojima je i Simonović.

"Grupa je zanimljiva, mislim da je ujednačena, ali sigurno je da smo favoriti. Ako budemo igrali maksimalno, kako znamo i umemo, verujem u dobar rezultat. Želimo da se plasiramo u Evroligu, imamo dve šanse za to i nadamo se da ćemo ispuniti cilj", naglasio je Simonović.

Iskusnog košarkaša uskoro čekaju pripreme sa reprezentacijom Srbije za Evropsko prvenstvo koje će od 31. avgusta do 18. septembra biti održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Aktuelni olimpijski i svetski vicešampioni biće u grupi D u Istanbulu sa selekcijom domaćina, Belgijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Rusijom.

"Naše ambicije su uvek najviše. Već nekoliko godina smo zajedno i tačno se znaju uloge u timu. Verujem da uz malo sreće možemo da napravimo sjajan rezultat ove godine, jer ova generacija to zaslužuje", zaključio je Simonović.

Tokom svoje karijere, Simonović je u tri navrata bio na Malom Kalemegdanu - kao junior, u periodu od 2012. do 2014. godine i u prethodne dve sezone. U međuvremenu je nosio dresove Lavova, Ostendea, Ergonoma, Hemofarma, Budućnosti, Albe i Orteza.

Sa seniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2014. godine i Olimpijskim igrama prošlog leta. Ima i zlatnu medalju sa Univerzijade 2009. godine u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke