Simonović: "Bilo bi čudo da zaigramo u plej-ofu"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.03.2017.
16:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Crvene zvezde mts je u svom blogu za zvaničan sajt Evrolige, govorio o trenutnoj sezoni, neverovatnoj podršci navijača, Zvezdinim protivnicima i mnogim drugim stvarima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Večeras je vrlo bitno veče za košarkaše Crvene zvezde mts. Ukoliko Bamberg slavi protiv Darušafake, Zvezda bi pobedom nad Uniksom izborila plasman u Top 8, što bi nesumnjivo bio veliki uspeh.

Pred ovaj važan meč između ekipe iz Istanbula i nemačkog šampiona, na sajtu Evrolige osvanuo je blog ljubimca navijača Crvene zvezde mts Marka Simonovića.

Popularni Simon se najpre osvrnuo na dva vezna poraza Zvezde u elitnom takmičenju, govorio je o susretu sa Olimpijakosom i "dva Zvezdina izdanja", a napomenuo je da je njemu i saigračima puno nedostajao Stefan Jović, koji je zbog povrede već neko vreme van stroja.

Jović će propustiti i meč sa Uniksom, a više o tome OVDE.

Govorio je potom i o utakmici u Barseloni, pa je iskoristio priliku da čestiti igračima Barse na zasluženoj pobedi, a onda se osvrnuo i na situaciju "crveno-belih" dva kola do kraja regularnog dela sezone u Evroligi.

"Već nedeljama, gotovo da možemo da osetimo miris plej-ofa. Bukvalno je tu, pred nama. Mislim da smo našim nastupima i borbenošću u utakmicama zaslužili da se kvalifikujemo.

Da li ćemo uspeti, ne znam. Teško je reći šta će se dogoditi u poslednje dve runde, ali daćemo sve od sebe.

Veći deo sezone smo proveli u gornjem domu, tu smo i dalje i bila bi šteta da sezonu završimo van gornje polovine tabele.

Mislim da smo osvojili navijače širom Evrope načinom na koji smo igrali i borili se za naš klub. Nadam se da ćemo imati makar malo sreće u preostalim susretima i da ćemo uspeti da se domognemo plej-ofa
", stoji u Simonovićevom blogu.

Marko Simonovic

On je oduševljen i novim formatom Evrolige, a veruje da bi zaista bilo čudo da se tim sa najmanjim budžetom plasira u Top 8.

"Ovo je najbolji rezultata koji smo imali u Evroligi i to je veće dostignuće od mnogih ranijih dostignuća timova sa ovih prostora. U ovom formatu, stvari koje smo do sad uradili su čudo. Boriti se među najboljih 16 timova Evrope, sa najmanjim budžetom, mislim da bi igranje plej-ofa bilo čudo. I to jednostavno pokazuje lepotu sporta", reči su Marka Simonovića.

Iskoristio je priliku i da prokomentariše glavnog rivala Crvene zvezde mts u borbi za doigravanje, ekipu Darušafake.

"Darušafaka je sjajan tim, pun kvalitetnih individualaca, sa jednim od najboljih trenera u Evropi.

Ukoliko dođemo u situaciju da sa njima igramo za plej-of, nema sumnje da će to biti utakmica puna nervoze, ekstremno teška za oba tima. Moraćemo da pokušamo da se držimo naših kvaliteta i igramo našu igru
", piše krilni košarkaš Crvene zvezde mts.

Svestan je Simonović i u kakvoj situaciji se nalazi Zvezda i šta sve joj je potrebno da prođe dalje, te je prokomentarisao i ekipu Bamberga, koja bi Zvezdi mogla da završi posao već večeras.

"Svestan sam svih kalkulacija, ako mi pobedimo, a Darušafaka izgubi ove nedelje, mi idemo dalje. Tako da, najpre Darušafaka treba da pobedi Bamberg u gostima.

Bamberg je još jedan sjajan tim, sa sjajnim trenerom, tim koji je izgubio tako puno utakmica na jedan posed. Sećam se koliko neizvesno je bilo kada smo igrali sa njima i pobedili ih u Bambergu, sećam se kako je to bila vrlo dramatična utakmica.

Oni su pobedili Olimpijakos sa 20 razlike, pobedili su toliko drugih klubova. Siguran sam da će u sredu dati sve od sebe
", piše Simonović.

Stefan Jovic Marko Simonovic Carls Dzenkins

Srpski reprezentativac i osvajač srebrne medalje na minulim Olimpijskim igrama u Riju, govorio je i o predstojećem rivalu Zvezde, Uniksu iz Kazanja, koji je u prvom duelu u Rusiji, slavio u neizvesnoj završnici.

"Prva prepreka na putu ka plej-ofu je Uniks, koji nas je dobio u Kazanju i koji je takođe sjajan tim, sa najboljim strelcem Evrolige Kitom Lengfordom.

On daje 22 poena po utakmici, ali to je samo njegov prosek. Može da postigne i 25, 30 poena ili čak više, može da reši bilo koju utakmicu i to je pokazao više puta. Ali ako sve oči budu uprte u Lengforda, to ne znači da u njihovim redovima nema još kvalitetnih igrača.

Imaju gomilu iskustva, ali isto tako znam da mi imamo igrače koji mogu da ih zaustave, i igrače koji mogu da rešavaju utakmice. Takođe znam da imamo timsku energiju i verujem da ćemo odigrati dobar meč
", rekao je Simonović.

Osvrnuo se i na navijače, kako Zvezdi predstoji poslednja utakmica u regularnom delu Evrolige u Beogradu.

"Ovo je naša poslednja utakmica regularnog dela u Beogradu, pred našim navijačima, čija nam je podrška jako važna. Videli ste svi kako poseban odnos imamo sa našim navijačima, čitava Evropa to zna, kao i svaki tim koji nam dolazi u goste.

Imamo podršku čak i na gostovanjima. Pre par nedelja u Milanu bilo je preko tri hiljade naših navijača iz svih krajeva Evrope.

Ta utakmica je bila vrlo važna i puna emocija, jer smo znali koliko je bitna za naše plej-of šanse, a igrači Milana su pokazali karakter i ponos. Moguće je da je to bila jedna on najboljih utakmica ove sezone.

Sada je pred nama utakmica sa Uniksom, za koju svaki navijač zna koliko je važana za nas. Očekujem pune tribine i atmosferu za pamćenje
", zaključio je Marko Simonović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
X
Thursday, 30.03.2017
17:53

Svaka cast na uradjenom ali ne zasluzuje se plejof nastupima i borbenoscu vec rezultatima.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 30.03.2017
19:18

Tebi 15-16 pobeda nisu rezultati? kkp je za toliki broj trijumfa trebao jedno ukupno 5-6 godina da guli, a mi za sezonu jednu, i jos neko zeli da predstavi da je ovo nista...vase sezone sa 2-12 veoma cesto, u konkurenciji 32 tima u slabasnoj EL, sa krkama, aeka i asvelima na sve strane, su vam uspesi bili koji sijaju zlatnim sjajem...

avatar
Džon Rambo
Friday, 31.03.2017
11:34

Kako si ti dosadan čovek

avatar
X
Friday, 31.03.2017
09:20

Opet kazem, ako ne prodjes u plejof to znaci da su drugi bili bolji od tebe.. dakle, krajnji rezultat je taj koji se gleda. Ako 16 pobeda nije dovoljno to znaci da nemate rezultat za plejof. Da li ja pricam kokoskama ili coveku?

avatar
El_nikolic
Thursday, 30.03.2017
23:38

Neko odigra 30 utakmica u EL a neko 10-ak, i ti meris ko ima vise pobeda.. zna se ko je jedini domaci klub koji je mogao da igra F4 i da osvoji tu istu EL..

avatar
Damian Lillard
Thursday, 30.03.2017
19:47
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 30.03.2017
17:45

Kako sad?Ma ne verujem...

avatar
Bomb@$
Thursday, 30.03.2017
17:39

Srecno momci! Zasluzili ste ,nema sta! Sad sta ce biti ,vidjecemo.