Simon veruje u ''Delije'': ''A kad nije bila fenomenalna atmosfera?''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.03.2016.
12:14
Izvor: Sportske.net

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde Telekom Marko Simonović spremno dočekuje meč 10. kola Top 16 faze Evrolige protiv Panatinaikosa.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Crvena zvezda je pobedom protiv Krke u dvorani "Aleksandar Nikolić" (77:67) stavila tačku na ligaški deo ABA lige.

Crveno-beli će tako ući sa drugog mesta u plej-of regionalnog takmičenja, gde će imati prednost domaćeg terena u duelima protiv Cedevite.

Ipak, pre jadranskog raspleta crveno-bele očekuju novi izazovi u Top 16 Evrolige, jer u 'Kombank arenu' u petak od 20 časova stiže Panatinaikos.

''Mislim da će utakmica u petak biti najteža u dosadašnjem delu sezone. Grci igraju sjajno, imaju odličnu atmosferu i Aleksandra Đorđevića na klupi. Moraćemo da odigramo najbolju utakmicu do sada da bismo pobedili.

U velikom su naletu, imaju par novih igrača, što im je donelo dodatni kvalitet i veliku energiju. Očekuje nas potpuno drugačija utakmica od prve u Atini'',
ističe krilo Crvene zvezde Marko Simonović.

Iskusni košarkaš će ponovo imati priliku da se vidi sa saigračima iz reprezentacije Srbije Miroslavom Raduljicom i Ognjenom Kuzmićem, kao i selektorom nacionalnog timaAleksandrom Đorđevićem, za koje tvrdi da su pre svega sjajni ljudi i da svoj posao rade na najvišem nivou.

Što se tiče duela u petak, Simonović kaže da će biti bitan za prolaz dalje.

''Možda ne bude presudna utakmica, ali može mnogo da nam donese. Moramo da budemo koncentrisani i da damo maksimum. Verujem da na taj način možemo do dobrog rezultata.

Siguran sam takođe da će atmosfera biti fenomenalana. Uostalom, kada nije bila? Naši navijači nam daju neopisivu energiju i samo zajedno možemo do pobede''
,
poručuje Simonović.

Duel u 'Kombank Areni' počinje u petak u 20 časova.

Posle devet kola Top 16 faze, Panatinaikos je treći u grupi sa skorom 6-3, dok je Zvezda poziciju ispod sa 5-4. Prvi međusobni duel u Atini pripao je "crveno-belima" sa 74:63.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Wednesday, 09.03.2016
14:16

Mi imamo 9 igrača koji imaju priliku da se nametnu selektoru. Ima li bolje prilike nego protiv tima kojem je trener?nOva utakmica nije presudna. Mislim da ćemo u TOP8 svakako. Ova utakmica je bitna zbog obezbeđivanja treće pozicije, i ostajanja u igri za drugu. Sigurno je lakše izbaciti Kuču, igrajući bez prednosti domaćeg terena, nego na primer Real sa prednošću domaćeg terena, Barsa bi već bila lakši posao.