Simon se već ''oštri'' za Partizan, Bjelica izvlači pouke

Autor: Beta Beta
subota 05.11.2016.
10:04
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da njegova ekipa na kraju večerašnje utakmice nije imala dovoljno snage da pobedi Baskoniju, ali da ne treba da žali za porazom, već da se okrene predstojećem meču sa Partizanom.

Altai studio/Nikola Krstić
Altai studio/Nikola Krstić

Povezane vesti

Košarkaši Zvezde izgubili su sinoć u Beogradskoj areni od Baskonije sa 63:70, u petom kolu Evrolige i pretrpeli treći poraz.

"Oni su dobro počeli utakmicu, u prvoj četvrtini su preuzeli kontrolu i došli do sedam poena prednosti, koju su održavali dobro tokom utakmice. Mi smo sredinom druge četvrtine i na kraju poluvremena pokazali više agresivnosti, ali nam je na kraju nedostajalo snage i energije da prelomimo utakmicu. Ne treba sada da žalimo, Baskonija je u pet, šest ekipa u Evroligi, svakome daju po 90 poena a mi smo ih zaustavili na 70. Sada da se pripremimo za derbi, u kome želimo da pobedimo", rekao je Simonović novinarima posle utakmice u Areni.

Upitan o ishitrenim šutevima u večerašnjem duelu, Simonović je rekao da je imao veliku želju, ali da je ekipi nedostajalo snage.

"Nekada, kada zaostajete tokom celog meča morate da pokušate takve šuteve, kako biste možda promenili ritam meča. Danas ti šutevi nisu želeli da ulaze. Španci su kontrolisali meč i zasluženo pobedili. Oni su vrhunska ekipa i tokom sezone će se pokazati njihov kvalitet", naveo je Simonović.

Na pitanje da li su sudije uticale na utakmicu, on je rekao: "Ni slučajno".



Košarkaš Zvezde Milko Bjelica
rekao je da je Baskonija zasluženo pobedila.

"Oni su zasluženo večeras pobedili. Imali smo previše izgubljenih lopti i grešaka i to je presudilo. Možda smo na kraju, na dva do tri minuta pre kraja imali šansu, kada smo prišli na šest razlike, ali smo brzopletim napadima to propustili. Sada moramo da se okrenemo sledećoj utakmici", rekao je on.

Bjelica je rekao da je Baskonija odigralo odbranu drugačiju od onoga kako je Zvezda navikla.

"Drugačije su igrali odbranu od onog na šta smo mi navikli, pogotovo na početku utakmice, kada se nismo snašli. Dobro su branili pik, što je nama otežalo posao i zahvaljujući tome su napravili razliku. Borili smo se ali nismo imali dovoljno sreće. Moramo da izvučemo pouke", rekao je on.

Upitan da li mu je Johanes Vojtman zadavao probleme, Bjelica je rekao da su plejmejkeri španskog tima pravili prednost na terenu.

On je dodao da mu je drugačije kada igra na "petici" pošto je krilni centar, ali da se iz utakmice u utakmicu trudi da igra što bolje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke