'Siksersi' poslali ponudu Šariću

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.06.2016.
23:19
Izvor: Sportske.net

Hrvatski internacionalac Dario Šarić mogao bi da se preseli u najjaču ligu na svetu već tokom leta pošto je Filadelfija otpočela pregovore oko angažovanja košarkaša Anadolu Efesa.

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Krilni centar Anadolu Efesa mogao bi da iskoristi klauzulu koju ima u ugovoru sa turskim klubom i preseli se u najjaču ligu na svetu.

Izvori ESPN-a saznali su da je Filadelfija ušla u pregovore sa menadžerom Darija Šarića i da hrvatski košarkaš ima ponudu da se priključi 'Siksersima' več ovog leta.

Dario Šarić izabran je kao 12. pik na NBA Draftu 2014. godine ali je Orlando odmah prosledio prava na Hrvata Filadelfiji za Elfrida Pejtona. Pre tačno dve godine Šarić je parafirao ugovor sa Efesom na 2+1 sezonu u koji je unesena i klauzula o mogućnosti odlaska u NBA ligu tokom tekućeg leta.

U prethodne dve sezone Dario Šarić je napredovao u Efesu pa je tako u januaru 2015. godine imenovan za najboljeg mladog igrača Evrope od strane FIBA.

Ostaje da vidimo hoće li Dario Šarić ostvariti transfer u NBA već ovog leta, a ako prihvati ponudu Filadelfije igraće u istom rimu sa Tomotijem Luvavu Kabaroom koji je do nedavno bio član Mega Leksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke