Siksersi kao Roki Balboa, buđenje "Vukova", novi rekord za Lebrona!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 08.03.2015.
09:16
Izvor: Sportske.net

Jedno od iznenađenja sezone priredila Filadelfija, bekovi Minesote blistali protiv Portlanda. Lebron grabi razne rekorde, Garnet peti na večnoj listi. Denver sa Lovernjom, bez Nurkića, piše poraze...

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Deluje možda kao iznenađenje sezone, najbolji tim lige je poražen od pretposlednjeg, ali Houkse neće puno boleti poraz u Filadelfiji.

Odmarali su tri igrača što svakako nije opravdanje, možda se uspavali na lovorikama posle trijumfa protiv Klivlenda, tek meč u Filadelfiji je dobio neočekivan tok. Posle +16 za goste, videli smo prekret, mladi tim Siksersa je zaigrao mnogo bolje, gosti su posle poluvremena postigli 31 poen uz očajan šut od 27.5%.

Nije bilo Milsapa, Kerola i Korvera, to je 41 poen u proseku, ali svejedno, snaga Atlante je u timu. On je delovao zbunjeno u nastavku, kod Siksersa Holis Tompson 19 poena, Nerlens Noel 11 poena, 17 skokova, 5 ukradenih lopti, ovakve brojke kao ruki imao je Šek O'Nil još 1993.

Pero Antić nije ulazio u igru.

Suns Cavaliers Basketball

Veče posle poraza u Atlanti, Klivlend je uzvratio, slavili su protiv Feniksa i izjednačili se sa Torontom na drugom mestu Istoka.

Lebron je srušio još jedan rekord, tačnije izjednačio se po broju asistencija na večnoj listi Kavalirsa sa Markom Prajsom, sada je na koti 4206 i verovatno će na sledećoj utakmici preteći čuvenog pleja Klivlenda.

Mozgov sa 19 poena najefikasniji kod domaćih, Tompson i Lov su zabeležili dabl-dablove. Kod Sansa Markif Moris 16 poena, ovim porazom sada kasne dve utakmice za osmoplasiranom Oklahomom na Zapadu.

Pacers Knicks Basketball

Indijana nije propustila priliku da dobije peti meč u nizu i 11. u poslednjih 13. Slavili su u Njujorku protiv najgoreg od najgorih, Niksa. Rodni Staki je ubacio 17 poena, Džordž Hil pogodio ključnu trojku u finišu u poslednja dva minuta Pejsersi su slomili otpor domaćina.

Ovo je bila treća ovosezonska pobeda Indijane nad Njujorkom, ali za razliku od prethodne dve sada je bilo više muke.

APTOPIX Kings Heat Basketball

Produžetak u Majamiju, prethodno je Hit gubio sa -12, uspeli su se da vrate u finišu i slave u produžetku. Vejd je ubacio 28 poena, Tajler Džonson dodao 24, domaćin desetkovan bez Dragića, Vajtsajda, Denga, Boša, imali su devet igrača već u prvoj četvrtini su svi igrali. Na drugoj strani su Kazins i Gej iskombinovali 54 poena, ali im je pobeda proklizala kroz prste.

Doduše za Kingse ništa novo, oni su Majami na Floridi dobili tek tri puta u istoriji, imaju 11 uzastopnih poraza na ovom gostovanju.

Celtics Pelicans Basketball

Noć posle razočaravajućeg poraza od Bostona, Pelikansi su nadleteli "Grizlije". Uspeli su da nadoknade dvocifreni deficit u nastavku i savladalu favorita.

Tajrek Evans je odigrao sjajno drugo poluvreme, na kraju je završio sa 26 poena, 7 asistencija. Entoni Dejvis je dodao 23 poena, 10 skokova i 5 blokada, ovaj tandem je bio previše za Memfis. Gosti su bili nemoćni u nastavku, kada god bi pripretili, Nju Orleans je pogađao ključne šuteve, retko se, gotovo nikad "Grizlijima" dešava da izgube dvocifrenu prednost.

Pelikansi su ovom pobedom stigli na pola procenta iza osmoplasirane Oklahome. Leži im Memfis, dva puta su ih savladali ove sezone kod kuće.

Milvoki je prekinuo seriju od četiri poraza, Kris Midlton je Vizardsima ubacio 30 poena, najviše u karijeri.

Trail Blazers Timberwolves Basketball

I Minesota je prekinula lošu seriju, savladali su Portland, Kevin Martin je ubacio 29 poena, Riki Rubio pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu, pa je pobeda ostala u "Tardžet Centru".

Peković je ubacio 11 poena i imao 8 skokova, ali pobeda se piše bekovima. Martin i Geri Nil sa klupe su ubacili 19 od 32 šuta, iskombinovali 56 poena, dodajmo i 13 Rubija uz 15 asistencija, spoljna linija Vulvsa je iznewla baš veliki teret u noći u kojoj su Blejzersi shvatili da će im mnogo nedostajati povređen Batum.

Lilard je brojao do 32, imao 8 asistencija i 7 skokova, ali je 11 poena dao u poslednjih 48 sekundi, domaćin ga je puštao, sprečavajući šut za tri poena.

Garnet se izjednačio na petom mestu po broju odigranih utakmica u NBA sa Kevinom Vilisom, odigrali su 1424 meča.

Rockets Nuggets Basketball

Harden sa 28 poena i Bruer sa 24 su predvodili Hjuston u pobedi u Koloradu. Ovo je prva pobeda za Rokitse nakon mini loše serije na strani, ali i pravi početak nove turneje koja bi mogla da bude ključ do kraja regularnog dela.

Slede dueli u Portlandu, Juti i onda protiv Klipersa. Što se Denvera tiče, Nurkić je propustio i šesti meč u nizu, Lovernj igrao 8 minuta, ubacio četiri poena, imao tri uhvaćene lopte i asistenciju.

Rezultati:

Nju Orleans - Memfis 95:89
Minesota - Portland 121:113
Klivlend - Feniks 89:79
Filadelfija - Atlanta 92:84
Njujork - Indijana 86:92
Majami - Sakramento 114:109 pr.
Denver - Hjuston 100:114
Milvoki - Vašington 91:85

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke