Sezonu počeo u Cedeviti, sada je u Dalas Mavsima!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 28.12.2016.
10:36
Izvor: Sportske.net

NBA franšiza iz Teksasa napravila je rotaciju na poziciji pleja, priliku da se dokaže dobio je bivši igrač hrvatskog šampiona.

Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic
Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic

Povezane vesti

Dirk Novicki i ekipa će u nastavku sezone računati na pomoć bivšeg igrača zagrebačke Cedevite Pjera Džeksona.

Momak koji je dominirao u redovima "Vitamina" ove sezone, napustio je hrvatsku prestonicu i vratio se u domovinu u nadi da će pronaći angažman u najkvalitetnijoj ligi na svetu, a u tome je sada i uspeo.

Džekson je nastupao u redovima Teksas Ledžendsa, filijali Mavsa u razvojnoj ligi imao sjajne partije, to nije promaklo ni Riku Karlajlu i stručnom štabu franšize iz Hjustona, te su odlučili da ga angažuju umesto Džonatana Gibsona koji je dobio ispisnicu.

U dresu Ledžendsa upisivao je sjajnih 29,1 poena po utakmici, uz impresivan procenat šuta od 54%, kao i 42,9% van linije za tri poena. U proseku je imao i šest asistencija, 4,5 skoka i 1,9 ukradenu loptu po utakmici.

U sedam utakmica u ABA ligi ove sezone, beležio je 20,9 poena po utakmici, mora se priznati fantastičan učinak.

Sinoć je i debitovao u NBA ligi, svojevremeno je bio član Filadelfije ali je zbog teške povrede Ahilove tetive propustio priliku da nastupi u dresu Siksersa. Na njegovom debiju Mavsi su poraženi od Hjustona (više OVDE) ali je Džekson imao solidan učinak, za 10 minuta upisao je sedam poena, dve asistencije i jedan skok.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke