Šerif Harden, Lebron probao sam, Niksi gazde u gradu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.12.2015.
09:14
Izvor: Sportske.net

"Bradonja" odneo pobedu iz komšiluka, "kralj" Džejms učinio sve, ali Kavsi jednostavno ne pobeđuju u Lujzijani. Očekivan ishod gradskog derbija, Lejkersi bez nade u Atlanti...

BETA/AP Photo/Gerald Herbert
BETA/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Čak i kada loše startuju kao ove sezone Pelikansi su problem za Lebrona. Ubacio im je 37 poena, ali nije vredelo, Nju Orleans jednostavno ne gubi od Klivlenda kod kuće.

Gosti su se vratili u meč u poslednjoj četvrtini, izborili produžetak, ali je i pored prokockane prednosti, u dodatnih pet minuta domaćin stigao do pobede.

Entoni Dejvis je ubacio 31 poen, imao 12 skokova, 4 ukradene lopte, i on je bio nemoćan kada je Lebron počeo da sipa iz svih oružja, "Kralj" je postigao 21 od poslednja 24 poena za Klivlend u četvrtoj četvrtini, no na kraju je ostao praznih šaka.

Cavaliers Pelicans Basketball

Čeka ga već večeras susret sa prošlošću, gostuje na Floridi protiv Majamija.

Rockets Mavericks Basketball

Derbi Teksasa je neočekivano pripao Hjustonu. Dalas je mnogo bolje startovao od komšija, ali su Roketsi uspeli da u tesnoj završnici slave, zahvaljujući Hardenu. Mučio se cele večeri sa šutem, ali je u finišu prvo asistencijom Terensu Džonsu, a onda i poenima prelomio. Meč je "Bradonja" završio sa 25 poena, 8 skokova i 9 asistencija. Hjuston su u igri održale trojke tokom meča, pogodili su 12, a sada već sa više optimizma gledaju u budućnost nakon boljih partija protekle nedelje. I dalje su ispod 50% pobeda, 9-11, ali od kada je Bikerstaf zamenio MekHejla, Hjuston ima skor 5-4. Kod Mavsa je Deron Vilijams ubacio 22 poena, ali i izgubio čak 8 lopti.

Lakers Hawks Basketball

Lejkersi su bili bez nade, imali su dvocifreni minus u Atlanti nakon prvog poluvremena, posle se vratili u meč, ali je objektivno kvalitetniji domaćin slavio bez problema.

Brajant je ubacio 14 poena, uz očajan šut, na drugo strani Horford odličan, 16 poena, 9 skokova, 5 asistencija. Pet Houksa bili su dvocifreni, Atlanta je imala 24 asistencije, u ovoj kategoriji su drugi u NBA ligi.

Nets Knicks Basketball

Niksi su u gradskom derbiju lako savladali Netse, uz 28 poena Mela Entonija. Porzingis je sipao trojke, završio sa 19 poena, jednostavno gosti iz Bruklina nisu bili u utakmici. Bruk Lopez je ubacio 21 poen, nadskočio je brata Robina na startu meča, ali to je bilo jedino što su Netsi uradili, na poluvremenu je bilo +23 za Nikse, domaćin je utrpao rivalu 42 poena u prvoj četvrtini.

Oslabljeni Vašington je bez visokih igrača, Gortata, Nenea i Hempfrisa savladao Feniks. Blistao je Bredli Bil sa 34 poena, Vol je postigao upola manje, ali je pobeda ostala u prestonici.

Sansima u naviku prelazi da gube dobijene mečeve, sinoć su bili na +10 na startu poslednjeg perioda, pre par dana u Detroitu izgubili +18.

Andre Dramond je u Detroitu skakao do neba, uhvatio je 23 lopte, imao 17 poena u pobedi Pistonsa nad Baksima. Doskorašnji igrač Detroita, Greg Monro je vodio novi tim sa 14 poena, 14 skokova, ali nije pomoglo, očajno su šutirali u drugom poluvremenu, oko 30%.

Rezultati:

Nju Orleans - Klivlend 114:108 pr.
Dalas - Hjuston 96:100
Detroit - Milvoki  102:95
Atlanta - Lejkersi 100:87
Njujork - Bruklin 108:91
Vašington - Feniks 109:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke