Selektor nahvalio Bogdana: "Možda i najbolja partija u reprezentativnom dresu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.06.2016.
13:54
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije osvrnuo se na prvu pripremnu utakmicu "Orlova" uoči olimpijskog kvalifikacionog turnira i istakao da je Bogdan Bogdanović odigrao verovatno najbolji meč u nacionalnom timu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak je odigrala prvu od tri kontrolne utakmice u sklopu priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir, a protivnik "Orlova" bila je selekcija Francuske.

Srbija je u dvorani "Bersi" slavila sa 79:77 u jako interesantnom susretu koji su obeležile i čarke na terenu, a selektor Aleksandar Đorđević napravio je kratak osvrt na jučerašnji meč.

"Rezultat nije bio u prvom planu, veoma je važno početi pripreme pobedom i to protiv ovakvog protivnika. Prikazali smo našu prepoznatljivu odbranu i čvrstu timsku igru i tim elementom mogu da budem veoma zadovoljan. Naravno, ima još mnogo prostora za napredak i na tome ćemo raditi narednih dana" rekao je Đorđević.

Selektor je objasnio da je dobra igra u defanzivi donela rezultat na drugoj strani terena, a pohvalio je učinak svakog pojedinca.

"Mislim da su svi igrači koji su ulazili u igru dali značajan doprinos timskom učinku. Odbrana ostaje zaštitni znak ovog tima. Čim smo počeli sa takmičarskom odnosom u defanzivi i agresivnim čitanjem protivnikove igre, došlo smo i do napadačkog učinka" kazao je selektor.

Posebne čestitke selektor Đorđević je uputio na račun Bogdana Bogdanovića koji je imao nešto veću minutažu usled isključenja Miloša Teodosića.

"Uspeli smo da rasporedimo minute na sve igrače koji su ulazili u igru. Jedino je Bogdanović, zbog Teodosićevog izostanka, morao da odigra nešto više minuta nego što smo planirali, ali je zato pružio možda i svoju najbolju partiju u dresu reprezentacije" rekao je Đorđević.

Selektor "Orlova" nije se previše zadržavao na manjem incidentu koji se dogodio u trećem periodu, pa je koškanje igrača okarakterisao kao normalnu pojavu koja se dešava u žaru borbe.

"Mislim da su utakmice između Francuske i Srbije uvek ispunjene takmičarskim nabojem i da se uvek, bez obzira na to da li je utakmica pripremna ili takmičarska, ide na pobedu" zaključio je Đorđević.

Aleksandar Đorđević je pozvao ljubitelje košarke da u subotu dođu u "KombankArenu" i podrže reprezentaciju u drugom kontrolnom meču koji igramo protiv Francuza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
valdy
Wednesday, 22.06.2016
14:06

to nije bilo teško,pošto za reprezentaciju ništa do sad nije uradio.Prošlo prvenstvo da ne spominjem...nadam se da će ovo da pokaže šta zna

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 22.06.2016
14:38

A pre dve godine? Ni tada nista nije uradio? Sto se tice proslog prvenstva, bas i nema mnogo njih koje bismo mogli da izdvojimo, ako cemo tako da gledamo, svi oni koji podbace na jednom takmicenju, sporni su za tebe...

avatar
valdy
Wednesday, 22.06.2016
15:11

šta je to uradio na prvenstvu pre dve godine?previše ga dižemo u nebesa,a za reprezentaciju za sad ništa uradio nije.Za klub je neka sasvim druga priča da se razumemo.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 22.06.2016
13:58