Selektor ispunio želju Bogdanu - Simonović pozvan u reprezentaciju

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.06.2014.
16:24
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević odlučio je da pripreme za SP u Španiji počne i kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović što je iznenadilo i samog igrača.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije koji su se našli na širem spisku selektora Đorđevića okupiće se 9. jula na početku priprema za Mundobasket u Španiji.

Veći broj domaćih medija danas je objavio nezvaničnu informaciju da će se na početku priprema pojaviti i kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović koji bi trebalo da deluje kao zamena za Vladimira Lučića i Vladimira Micova, momke koji su tek nedavno izašli iz povreda i nisu dovoljno fit da nastupe za nacionalni tim.

Marko Simonović do sada nije pozivan u seniorsku reprezentaciju Srbije a malo ko je očekivao da će ga Đorđević uvrstiti na širi spisak o čemu svedoči i izjava koju je u toku dana kapiten Crvene zvezde Telekom dao portalu "Mondo".

"Prvo sam bio zatečen, pa presrećan, jer je to meni lično najveća satisfakcija i najveći trenutak u karijeri. Nije fraza. Stvarno sam presrećan i velika mi je čast. Od kada igram košarku i kako sam počeo da treniram uvek mi je reprezentacija bila vrh piramide, najveći cilj..." bile su prve Simonovićeve rekacije na vest o pozivu u reprezentaciju.

Krilni košarkaš imao je prilike da nosi dres sa nacionalnim grbom ali je 2007. i 2009. godine nastupao za Univerzitetsku selekciju sa kojom ima srebrnu i zlatnu medalju.

U prethodnoj sezoni Simonović je kao kapiten Crvene zvezde Telekom nastupao i u Evroligi u kojoj je prosečno beležio 4.8 poena i 3 skoka po utakmici. U ABA Ligi ima skor od 6 prosečnih poena po utakmici a u domaćem šampionatu 5.3.

Interesantna je istaći da je nedavno Bogdan Bogdanović, posle incidenata na prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige, izjavio da će razmisliti da li će igrati za reprezentaciju i tom prilikom poručio da bi Đorđević mogao da razmisli o mogućnosti da u nacionalni tim pozove Čarlsa Dženkinsa, Branka Lazića ili Marka Simonovića.

Nenadano, Bogdanu Bogdanoviću "želja" će biti ispunjena, jer bi Marko Simonović trebalo da se pojavi na početku priprema za Mundobasket u Španiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke