Selektor Belgije: "Dobićemo Srbiju 20-25 razlike"

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.09.2017.
16:55
Izvor: Sportske.net

Selektor Belgije bio je pun hvale na račun Srbije i srpskog tima, a nije propustio priliku da se našali sa srpskim novinarima, kao ni da kritikuje način kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Belgije Edi Kastils rekao je da je ponosan što će njegov tim moći da igra protiv Srbije na Evropskom prvenstvu, a srpskim novinarima je u šali rekao da očekuje "laku pobedu od 20 do 25 poena razlike".

Belgija je eliminisana sa EP-a, sa samo jednom pobedom do sada, ali to ne menja ništa u pristupu.

"Utakmica najvišeg nivoa. Nije bitno da li je prva ili poslednja i daćemo sve od sebe. Svi znamo da igramo protiv osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Znamo šta je sprska košarka, znamo da nikada ne popuštaju i spremni smo za to", rekao je Kastils novinarima u Istanbulu.

A šta očekujete rezultatski?

"Mislim da će biti vrlo lako i da ćemo dobiti 20 ili 25 razlike", rekao je Kastils, a onda se nasmejao i uozbiljio.

"Ponosni smo što igramo protiv Bogdanovića znamo dobro sa kim igramo. Da ne igramo protiv njega, sedeo bih na tribinama i gledao bih ga. Učimo, krademo sve što možemo za belgijsku košarku", rekao je Kastils.

Đorđević je ranije danas pohvalio Belgijance kao dobru i disciplinovanu ekipu.

"Jako sam srećan da je trener tog nivoa rekao to o nama. Ja sa igračima pokušavam da sledim najbolje primere, a Srbija je jedan od njih. I po pitanju organizacije i discipline, i to ne samo na terenu, nego i van njega. Sedamo zajedno, jedemo zajedno, oblačimo se zajedno, pratimo primere i vođstvo", rekao je Kastils.

Belgija svakako ne spada u vrh evropske košarke, niti je njen glas toliko bitan, ali ni tu zemlju nije zaobišlo razočarenje novim sistemom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje počinje u novembru. Selektor Kastils je podelio svoje misli o tome sa nama.

"Počeli smo pre 20 godina i 20 godina smo radili na svemu, ne samo na Evropskom prvenstvu. Došli smo do toga da smo četvrti put uzastopno ovde, tako da smo sada razočarani. Okej, igraćemo, daćemo sve od sebe, ali ovde smo došli da bismo igrali protiv Bogdanovića, Šveda, Lovernja, De Koloa. Zato vredno radimo i želimo da budemo ovde. Svi se pitaju, kuda ovo vodi? Ljudi hoće da gledaju Porzingisa i evroligaške igrače, ali dobro. Ako se plasiramo na Svetsko prvenstvo, to će biti ostvarenje sna", rekao je simpatični sečektor Belgije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke