Savović: "Dobra odbrana ključ za uspeh u Laktašima"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.01.2016.
16:27
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević i krilni centar te ekipe Boris Savović složili su se u oceni da će kvalitetna igra u odbrani biti ključ za trijumf nad Igokeom.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Poslednja utakmica 19. kola regionalne ABA lige zakazana je za ponedeljak od 21 čas u Laktašima, gde će Igokea ugostiti ekipu Mega Leksa.

Tim Dejana Milojevića pokušaće da stigne do treće uzastopne pobede a u Laktašima će sa ekipom biti i oporavljeni Rade Zagorac koji ipak neće ulaziti u igru.

"Oporavak Zagorca teče po planu i očekujemo da zaigra u meču protiv Tajfuna. Fizički je spreman ali kod njega još uvek postoji određena doza straha pri ulasku u duele i mi nećemo požurivati njegov povratak dok taj strah ne nestane u potpunosti" rekao je Dejan Milojević.

Strateg Mega Leksa podsetio je da je Igokea nedavno promenila trenera i napravila velika tumbanja u rosteru.

Uprkos svemu Milojević je najavio juriš na pobedu kojom bi se tim dodatno učvrstio na mestu koje vodi u plej-of.

"Naš cilj je plej-of i nedostaje nam još par pobeda da dođemo do njega. Potrebno je da nastavimo u dobrom ritmu i da sa dovoljno agresivnom igrom u odbrani nametnemo našu igru. Verujemo u to što radimo, u svakom meču idemo na pobedu i nadam se da ćemo biti uspešni i u Laktašima" zaključio je Milojević.

Momak koji je nedavno pojačao redove Mega Leksa Boris Savović složio se sa trenerom Milojevićem oko toga šta bi moglo da odluči pitanje pobednika u Laktašima.

"Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu tokom svih 40 minuta i na taj način da pronađemo put do još jedne pobede koja će nas približiti našem cilju, plasmanu u plej-of" istakao je Savović.

Košarkaši Mega Leksa posle 18 takmičarskih kola zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa skorom 12-6, dok se Igokea bori za opstanak i trenutno je na začelju tabele sa 6 pobeda i 12 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke