Savović: "Budućnost ne kalkuliše"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.03.2015.
22:01
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Povratnik u redove podgoričke Budućnosti Boris Savović tvrdi da je cilj ekipe plasman u finale ABA lige a samim tim i u Evroligu, zbog čega nema mesta za kalkulacije i 'biranje protivnika'.

abaliga.com/Szolnoki Olaj/Bugány János
abaliga.com/Szolnoki Olaj/Bugány János

Povezane vesti

Predstojeći vikend rezervisan je za mečeve pretposlednjeg kola ligaškog dela regionalnog košarkaškog šampionata a trenutna situacija na tabeli obećava mnogo uzbuđenja.

Posle 24 takmičarska kola jasno je da ćemo u plej-ofu gledati Crvenu zvezdu Telekom, Budućnost VOLI, Partizan NIS i Cedevitu.

Ono što se još uvek ne zna jeste ko će sa kim u polufinalu a odgovor na to pitanje u mnogome će zavisiti od rezultata duela Cedevita - Budućnost, odnosno Budućnost - Partizan NIS.

Podgoričani se trenutno nalaze na drugoj poziciji i zavise samo od svojih rezultata. U završnici sezone su se pojačali dovođenjem krilnog centra Borisa Savovića koji pred gostovanje Cedeviti tvrdi da podgoričani nemaju nameru da kalkulišu ili "biraju" protivnika.

"Domaći teren je jako velika prednost. Budućnost se i trudi cele sezone da ima upravo tu prednost. Inače ne kalkulišemo, niti imamo želje što se rivala u plej-ofu tiče. Svaka predstojeća utakmica je za nas finale i potpuno smo okrenuti prvom narednom protivniku, a to je u ovom trenutku Cedevita" kaže Savović.

Budućnost se dva kola pre kraja nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa skorom 18-6.

Ukoliko u subotu slave na gostovanju Cedeviti Podgoričani će u poslednjem kolu moći sebi da priušte luksuz i izgube od Partizana sa manje od 11 poena razlike što bi bilo dovoljno za ostanak na drugoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke