Savezi prete sudijama zbog ABA lige?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.09.2016.
18:52
Izvor: Sportske.net

Nacionalni košarkaški savezi u regionu izgleda su otvorili novi front u obračunu na relaciji FIBA - Evroliga pošto su se pojavile informacije da sudije koje budu delile pravdu u ABA ligi čekaju sankcije.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Sukob na relaciji FIBA - Evroliga prerastao je u pravo vrzino kolo zbog čega i oni koji nemaju nikakve veze sa čitavom pričom potencijalno mogu da ispaštaju.

Poslednji primer jesu košarkaške sudije iz regiona koje su navodno dobile pretnje od nacionalnih Saveza da ne smeju da dele pravdu u ABA ligi j.t.d. jer će u suprotnom biti suspendovane iz takmičenja koje organizuje FIBA.

Ova informacija još uvek nije zvanično potvrđena ali se može naslutiti da je istinita na osnovu delegiranja arbitara na startu nove sezone u ABA ligi.

Za prve utakmice u ABA ligi j.t.d. delegirane su evroligaške sudije iz regiona što je nešto više od polovine ukupnog broja arbitara koji su predviđeni za participiranje u regionalnom šampionatu.

Jasno je da sudije predstavljaju kolateralnu štetu u sukobu košarkaških moćnika i da ni one neće moći da ostanu po strani dok se ova situacija ne razreši.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke