Savanović: "Partizan ima dobar tim, LŠ nije merilo"

Autor: Beta Beta
sreda 30.11.2016.
00:10
Izvor: Beta

Košarkaš Dinamo Sasarija Duško Savanović ocenio je da je njegov tim zaslužio sreću u pobedi nad Partizanom od pola koša u produžetku, jer je na isti taj način gubio u poslednje četiri utakmice.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Sasari je večeras posle produžetka pobedio Partizan sa 88:87 u okviru 7. kola grupne faze FIBA Lige šampiona.

"Ako je ovo na kraju bila sreća, verovatno smo je i zaslužili. U sportu imaš 39 minuta da pokažeš da si bolji, a poslednji minut je sreća. Mi tu sreću nismo imali jer smo poslednje četiri utakmice gubili uz zvuk sirene, mislim da smo oborili sve rekorde, tako da nas je ovo večeras verovatno Bog pogledao", rekao je Savanović.

Nekadašnji reprezentativac Srbije ocenio je da Paritzan ima dobar tim, ali da takmičenje u Ligi šampiona nije pravo merilo kvaliteta.

"Partizan ima jako dobru ekipu, jako kvalitetnu. Mislim da od generacije Novice Veličkovića, Uroša Tripkovića, Milenka Tepića nije imao ovoliko mladih igrača u timu. Mislim da Džile to vodi sjajno. Nemojte da gledate rezultate, nije ova Liga šampiona, kako li se već zove, pravo merilo. Ima oscilacija i u suđenju i svega. To je velika razlika između Evrolige koju je Partizan godinama igrao i ove lige koja je po imenu šampionska, ali je druga liga", rekao je Savanović.

Trener Sasarija Federiko Paskuini pohvalio je svoje igrače na radu i mentalitetu tokom serije od šest uzastopnih poraza.

"Kada u poslednjih sedam dana izgubite četiri utakmice uz zvuk sirene, onda razumete i kako se oseća vaš protivnik kada vi pobedite na taj način. Hvala igračima na tome kako su radili i trenirali tokom poslednjih 15 dana, hvala i predsedniku jer je verovao u nas. Zato sam večeras srećan, jer je Partizan veliki tim, koji je ušao u košarkašku istoriju Evrope u ovoj dvorani", rekao je Paskuini.

"Sjajno je dobiti konačno na ovakav način. Jedan igrač je na klupi plakao u završnici jer je mislio da  ćemo opet izgubiti. Večeras su odlučivali detalji, a ti detalji su bili na našoj strani", dodao je trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mister no
Wednesday, 30.11.2016
15:34

savanovica kolje statistika a koja kaze da on NEMA POJMA ili je igrao pod rucnu jer je grobar a to njegov klub mora da ga kazni !

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 30.11.2016
09:20

Daj, nemoj zezati, kakav dobar tim...

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 30.11.2016
10:36

Ako pogledas plate igraca onda stvarno izgleda da je tim dobar. Ali skup pojedinaca ne cini ekipu.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 30.11.2016
14:10

Upravo tako, igraju kao skupljena banda koju Dzile ne moze uklopiti, a on je jedan od najboljih i najskupljih trenera u ligi vec dugi niz godina...ono sto je zanimljivo mnoge igrace je upravo on zeleo, cak prosle sezone, ali ove su mu se ispunle zelje. Majstorovic je bio najbolji igrac Metalca, Lukovic najkorisniji u Mzt-u, Hecer najbolji u Paoku sa 15ppg u grckoj ligi i u EC, cesto davao po 20-25 poena u EC, Bircevic reprezentativac doveden iz Spanije, Kenan iz Unikahe, Novica zadrzan kao jedan od nosilaca tima itd itd.... ceo tim je formiran pre svih na Jadranu, kompletan sa po 3 igraca na svakoj poziciji. Najskuplji tim posle Cedevite, nas i Future. Daleko skuplji od raznih prosecnih abaligasa i to je pouzdana informacija, realni i upoznati grobari u situaciju kluba su isto potvrdili. To sto sramotno igraju sa sve reprezentativcima, strancima i iskusnim igracima, sa prepunim i krcatim rosterom je krivica trenera, stucnog staba, i citavog funkcionisanja kluba. Vrv ni ne dozvoljava karma nesto vise, jer duguju preko 7m po recima ljudi bliskih klubu, a ovamo bezobrazno se ponasaju i dovode nove igrace, ne isplacuju stara dugovanja....