Savan vodio Bajern do nove pobede, za Sašinu Albu leka nema

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.12.2014.
23:35
Izvor: Sportske.net

U Beko-Bundes ligi ništa novo, Obradovićeva mašinerija melje sve pred sobom, Karijeva je prati u stopu.

beko-bbl.de/de/
beko-bbl.de/de/

Povezane vesti

Plasman u top 16 fazu Evrolige  kolo pre kraja imala je blagotvorno dejstvo na lidera nemačkog šampionata, berlinsku Albu, koja je pred svojom publikom tukla Atrland Dragonse sa ubedljivih 97:58 i tako upisala 12. prvesntvenu pobedu iz isto toliko mečeva.

Čak šestorica igrača iz ekipe Saše Obradovića imala su dvocifren košgeterski učinak, prednjačili su Džamel MekKlin sa 17 poena i 8 skokova i Redži Reding koji je ostavrio dabl-dabl (10p i 11 s).

Minhenski Bajern bio je jednako ubedljiv na svom parketu protiv Medi Bajrojta. Četa Svetislava Pešića rešila je meč u svoju korist rezultatom 102:75.

savan
foto: beko-bbl.de

MVP 9. kola Evrolige Duško Savanović je ubacio 14 poena za manje od 12 minuta provedenih u igri u novoj pobedi Bavaraca, isto toliko su postigli Brajant i Jagla, nekadašnji igrač Partizana, Amerikanac s makedonskim državljasntvom, Lester Bo Mekejleb je dodao jedan manje. Vrlo dobar je bio i centar reprezentacije Srbije Vladimir Štimac, malo mu je falilo za dabl-dabl, imao je 9 poena i 8 skokova za 17 minuta.

Reprezentativac BiH Nihad Đedović je odmarao, mladi srpski plej Vasilije Micić još uvek 'vida rane' zbog povrede.

Podsetimo, Bajern nije uspeo da se plasira u top 16 fazu Evrolige i nastaviće evroturneju u 'utešnom' Evrokupu.

Pristojan učinak Nemanje Aleksandrova (10 pts i 5 sk) nije mnogo pomogao Oldenburgu na gostovanju Skajlajnersima, budući da je domaćin slavio sa prilično ubedljvih 93:74.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke