Savan ide u penziju?

Autor: Boban Filipović
subota 27.05.2017.
15:35
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji prenose da bivši reprezentativac Srbije razmišlja da okonča karijeru u svojoj 33 godini.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Duško Savanović je to već saopštio rukovostvu Dinamo Sasarija, a klub je navodno spreman da mu ponudi funkciju tim menadžera ukoliko zaista reši da se povuče.

Savanovi počeci vezani su za FMP Železnik, proveo je i jednu sezonu u čačanskom Borcu, a dok se nije otisnuo u pečalbu najveći uspeh mu je bio osvajanje prstena u ABA ligi sa 'Panterima'.

Tokom svoje ino karijere igrao je za Uniks Kazanj, Kahasol iz Sevilje, Valensiju, gde je verovatno igrao svoju najbolju košarku, te Anadolu Efes, Bajern Minhen i Dinamo Sasari.

Savanović je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije na Mundobaksetu u Turskoj 2010. goidne, na kom su 'Orlovi' posle brutalne krađe u režiji sudija i FIBA u polufinalu protiv domaćina ostali bez medalje i završili kao četvrti.

Godinu dana kasnije igrao je i na Evrobasketu u Litvaniji, koji je Srbija okončala na razočaravajućem osmom mestu i ostala bez plasmana na Olimpijske igre u Londonu. Bio je tada jedan od tragičara, posle njegovog promašenog zicera za pobedu na utakmici sa Francuskom, koja je odlučivala ko će biti prvi u grupi, kola su krenula nizbrdo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 27.05.2017
16:07

Kad se setim tog EP, ja mislim nikad jace nije bilo. Sve reprezetnacije sa najjacim ekipama, mi bez igraca koji igra u NBA jurimo zlato, ali taj Savanovicev zicer nikad necu prezalim. Jos se secam Parkerove face posle utakmice de mu i dalje nije jasno kakoo covek uspe ono da promasi. Posle te uktamice pa do kraja prvenstva samo maleri nas hvatali. Prvo Rusija da nemogucu trojku za produzetak protiv Makedonije, gde ih posle dobila u isti i ode na nas u 1/4. Pa u 1/4 na Ruse idemo bez dva glavna beka (Tepic i Rasic), pa Grci odigraju cetvrtinu, zadnjih 20 godina bolju nisu odigrali,... Ali sve je to iza nas, valjda ce najzad uzmemo to zeljeno zlato.

avatar
Saturday, 27.05.2017
16:42

Лоши смо били на том првенству, мислим ко зна да је Саван ту погодио зицер и психолошки бисмо били јачи пред наредне дуеле и неку лакшу позицију за даље би нам то донело! После тог меча до краја првенства се нисам ни нервирао јер сам знао да против Шпаније и Литваније немамо шта да тражимо, а нама кад крену кола низбрдо не знамо да повучемо ручну! Очекивало се много, али шта да радимо, да потврдим твоје последње речи ваљда ћемо да узмемо злато, мада бих био задовољан којом било медаљом, позз!