Saša Pavlović - Najbolji kada je najteže?

Autor: Darko Mitrović
subota 21.03.2015.
23:18
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sutrašnjim derbijem u Podgorici počinje rasplet u ABA ligi. Interesovanje je ogromno, Budućnost će imati veliku podršku sa tribina, a momak koji će biti u centru pažnje, Saša Pavlović, poručuje da se ne plaši ''pakla'' u ''Morači''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sportski događaj ovog vikenda na ovim prostorima svakako će biti košarkaška utakmica između Budućnosti i Partizana, koja je na programu u nedelju od 19 časova u Podgorici.

Ova direktna borba za drugo mesto na tabeli pred start plej-ofa, odnosno borba za prednost domaćeg terena u trci za plasman u Evroligu, imala je potpuno neočekivanu uvertiru ovih dana, bar kada je Partizan u pitanju.

Sukob Saše Pavlovića i trenera Duška Vujoševića kulminirao je samo dva dana pred jednu od ključnih utakmica u sezoni, a samo nedelju dana posle fascinirajućeg spektakla u ''Pioniru'' pod nazivom ''Grobari za nas'', kada su Partizan i njegovi navijači demonstrirali veliko jedinstvo, potvrđujući impresivnu snagu ''crno-bele porodice'' u teškim (finansijskim) trenucima po naš najtrofejniji košarkaški klub.

Pomenuti incident na treningu crno-belih imao je ogroman odjek u javnosti, ali kada su se glave ''ohladile'', preovladao je interes kluba, a interes je svakako taj da Partiztan sa Pavlovićem u ekipi ''napadne'' plasman u Evroligu.

Kako smo u toku dana i objavili, Saša Pavlović je otputovao sa ekipom u Podgoricu, biće u nedelju u timu, a dan uoči meča, on je izneo svoja očekivanja u razgovoru sa novinarima.

''Nismo se od evroligaških ambicija oprostili ni u decembru kada smo zbog nekompletnosti sastava bili na sredini tabele, pa sigurno nećemo ni sada, kada smo nadomak cilju.

Dokle god postoji šansa, borićemo se, a mislim da sada imamo realne izglede. Potrudićemo se u Podgorici da obezbedimo i tu polufinalnu utakmicu više na domaćem terenu''
, poručio je Pavlović, a prenose ''Novosti''.

On nije želeo da dalje komentariše pomenuti incident, upućujući predstavnike medija da pročitaju zvanično saopštenje kluba, a kada je u pitanju atmosfera koja crno-bele očekuje u Podgorici, iskusni košarkaš poručuje da se nimalo ne plaši. Naprotiv.

''Košarka se i igra zbog gledalaca, navijača koji spektakl čine kompletnijim, podižu adrenalin igračima. Svaka buka, bilo da je za ili protiv vas, na košarkaškom terenu daleko više prija nego tišina'', jasan je Pavlović, od koga navijači sada očekuju da i u ovakvim okolnostima potvrdi svoju veličinu i opravda onaj poznati slogan ''Grobara'' - ''Pavlović Saša, uzdanica naša''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke