Saša Obradović u misiji "Kako zaustaviti Kita Lengforda"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 04.05.2017.
16:32
Izvor: Sportske.net, SEM

Sprski trener, bivši jugoslovenski reprezenativac i legenda Crvene zvezde, koji ove sezone sa dosta uspeva vodi Lokomotivu, izneo je svoje viđenje situacije uoči početka plej-ofa u VTB ligi, gde će njegov tim deliti megdan sa Uniksom.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Obradović je iza sebe imao uspešnu sezonu gde je sa ekipom iz Krasnodara stigao do polufinala Evrokupa, dok su u regularnom delu sezone u VTB ligi zauzeli četvrto mesto. Sada ih u četvrtfinalu očekuje duel sa ekipom iz Kazanja, koja se ove sezone takmičila u Evroligi.
 
"Kraj je sezone svima, oni su ispali iz Evrolige i imali su malo dužu pauzu. Mi smo imali seriju utakmica, a odigrali smo i dva prijateljska duela sa Himkijem. Pauza može da bude pogubna za ritam i za samu igru. Mi smo to najviše iskusili na sopstvenoj koži. Čekali smo 11 dana na prvu utakmicu polufinala Evrokupa sa Unikahom i u nju smo ušli sa velikim pritiskom, promašili smo sve što smo mogli da promašimo, pa nismo pružili očekivanu igru. Očekuje nas teška serija i moramo na svakoj utakmici biti maksimalno fokusirani svih 40 minuta i u odbrani i u napadu da bi se nadali pozitivnom rezultatu." kaže Obradović.
 
48-godišnji stručnjak kaže da će njegova ekipa, uprkos nekim problemima, biti spremna za mečeve sa Uniksom i da očekuje daleko teže i neizvesnije duele, nego prethodna dva u regularnom delu sezone, koje je njegova ekipa dobila.
 
"Iz povrede se vraća Mardi Kolins koji je mesec dana bio van stroja. Džening se povredio, ali će biti u sastavu. Hemija se malo poremetila, jer smo izgubili kontinuitet treninga i mečeva. Naravno, svi svi smo srećni što se borimo za jedan od naših malih ciljeva, a to je da uđemo u polufinale. Sa druge strane imamo evroligašku ekipu koja je dosta utakmica izgubila na jedan posed. Imali su vremena da se odmore od Evrolige i da se spreme za nas, tako da ih očekujem u jednom totalno drugom izdanju. Iako smo ih dobili dva puta ove sezone, mislim da ovoga puta to neće biti lako"
smatra Obradović.
 
Glavno oružje ekipe Uniksa biće 33-godišnji Kit Lengford, koji je ove sezone briljirao u Evroligi i po drugi put u karijeri osvojio Trofej Alfonso Ford.
 
"Imaju najboljeg igrača i strelca Evrolige, Kita Lengforda. On je ključni igrač oko koga se sve vrti i moramo da ga zaustavimo. Ne treba zapostaviti ni iskustva drugih igrača, koji su kroz velike utakmice stekli neophodno samopouzdanje. Tu je Parahovski koji rešava situacije pod košem snagom i dobrim pozicioniranjem. Naš osnovni cilj je odrediti prioritete, jer ne možemo sve zaustaviti, već da probamo da zatvorimo ono što je važnije"
rekao je Obradović.
 
VTB liga je po imenima klubova, igrača i trenera verovatno jedna od najjačih ekipa u Evropi i Obradović je svestan da je konkurencija izuzetno snažna i da je teško održavati kontinuitet dobrih rezultata.
 
"Sama slika na tabeli ekipa koje nisu prošle u plej-of  nije realna u odnosu na početak ili sredinu sezone. Oni se na početku bore za doigravanje i kada vide da ne mogu da se plasiraju, onda se neke ekipe opuste. Na vrhu imate ekipe koje uvek pretenduju da budu među četiri najbolje i da se kandiduju za Evroligu. U ovoj situaciji, Himki i Zenit imaju dobre šanse da prođu dalje. Naše su manje protiv CSKA, ako prođemo Uniks. Mislim da je sezona više nego dobro odrađena, izgubili smo na kraju neke utakmice koje smo očekivali da dobijemo, tu pre svega mislim na Himki i Zenit, ali ne treba zapostaviti ni njihova ulaganja koja su veća od naših u ovoj sezoni" tvrdi Saša Obradović.
 
Prvi meč četvrtfinala VTB lige sa Uniksom, ekipa Lokomotive Kubanj igra u petak, petog maja, na svom terenu. Drugi duel igra se dva dana kasnije, takođe u Krasnodaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke