Šarić: "Sjajno je raditi sa Ivkovićem, uliva mi samopouzdanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.12.2014.
19:31
Izvor: Sportske.net

Najkorisniji košarkaš meseca novembra u Evroligi Dario Šarić otkrio je da se nije pokajao što je prihvatio poziv Dušana Ivkovića jer sa srpskim trenerom ima odličnu saradnju u Efesu.

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić postao je najmlađi košarkaš u istoriji Evrolige koji je poneo priznanje najkorisnijeg igrača meseca u elitnom takmičenju.

Sjajnim partijama u dresu Efesa Šarić je tokom novembra u proseku beležio 15.5 poena i 7.5 skokova što je bilo dovoljno da ponese titulu MVP-a.

"Ovo je veliko priznanje za mene. Slobodno ga mogu nazvati titulom jer sam postao najmlađi košarkaš koji je imenovan za MVP-a jednog meseca. Ponosan sam jer je trebalo mnogo vremena i rada da stignem do željenih rezultata" rekao je Šarić za sajt Evrolige.

U intervjuu za zvanični sajt Evrolige hrvatski internacionalac govorio je o svojim košarkaškim počecima, adaptiranju na novu sredinu ali i o saradnji sa Dušanom Ivkovićem.

"Nekoliko puta sam razgovarao sa našim trenerom i shvatio da je za mene najbolje da se priključim Efesu. Dušan Ivković je iskusan stručnjak i može da me nauči mnogo čemu" rekao je Šarić.

Dvadesetogodišnji prvotimac Efesa letos je izabran za 12. pika na NBA draftu ali je odlučio da svoju igru unapredi radeći sa Dušanom Ivkovićem u turskom klubu.

"Ivković mi uliva samopouzdanje. Sjajno je raditi sa njim u timu kakav je Efes" konstatovao je Šarić.

Košarkaši Anadolu Efesa trenutno se nalaze na drugoj poziciji na tabeli grupe "A" sa skorom 5-2. Zvanično još uvek nisu obezbedili mesto u TOP 16 fazi Evrolige ali se očekuje da to učine tokom nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Smak
Tuesday, 02.12.2014
21:37

Šarićevi indeksi korisnosti za novembar: 21  11  14  28

Bobijevi indeksi: 24  15  39  38