Šarić o Hrvatima i Srbinu, "svom košarkaškom ocu"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 23.09.2017.
10:46
Izvor: Sportske.net

"Nestao je u akciji" posle Evrobasketa, ali to je prošlost...

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Dario Šarić se nije javljao ni porodici, kako je otkrio njegov otac, nakon eliminacije Hrvata od Rusije. Pričalo se da je u reprezentaciji došlo do sukoba, da je košarkaš Siksersa bio na meti starijih saigrača zbog slabije partije u meču protiv Rusa, na kraju, Dario se pojavio na oproštaju Dušana Ivkovića u Atini.

Kako je za portal eurohoops rekao, Turska je prošlost, vredi više od toga što je pokazao.

"Izgubili smo od boljeg tima, o tome nema šta da se priča. Nismo pokazali karakter, to je jednostavno tako. Svako ima primedbe na moj račun, neke su dobronamerne kritike, neke samo malicioznost. Ali, to je sada prošlost, sigurno da sam bolji od onoga što sam pokazao u tom meču", stavio je tačku Šarić.

Naravno, stigao je u Pirej kod košarkaškog oca.

Sa Dudom Ivkovićem radio je u Efesu gde je postao pravi igrač.

"On je moj košarkaški otac. Naučio me je šta je prava, muška košarka, mnogo mi znači Duda. Pokazao mi je u Evroligi šta moram da radim, prošle godine u Siksersima to mi je često padalo na pamet, ti komadići kojima me je naučio, kako me je terao na treninzima i kako to primenjujem u igri", dodao je Šarić.

"Pokazao sam deo toga u Sikserima, to je njegova zasluga", objasnio je košarkaš Filadelfije.

Kada mu se ukazala šansa posle Ol-Star brejka, bio je impresivan, 20 poena, 8 skokova i 4 asistencije po utakmici. Ali i to je prošlost, sledi novo dokazivanje.

"Na papiru smo odlično, ali to ne znači ništa. Prvo, moramo da budemo zdravi, drugo moramo da razvijemo hemiju, svih 12 kao jedan, dosta detalja odlučuje. U NBA obično nije kao u Evropi, igrači se ne druže, ali u Filadelfiji se držimo zajedno, to je sjajna stvar, verujemo jedni drugima"
, završio je Šarić od koga Siksersi ove sezone očekuju velike stvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke