Šarenac ućutkao NBA kritičare na narodski način!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 25.10.2016.
10:06
Izvor: Sportske.net

U noći između utorka i srede počinje najbolja košarka na svetu. Jasno, uvek ima onih koji kontriraju...

rts.rs
rts.rs

Povezane vesti

Start NBA uvek oživi rasprave o kvalitetu američke profesionalne košarke u odnosu na evropsku. Postoje ljudi koji veruju da je to samo šou, da regularna sezona ne znači ništa, da je sve podređeno spektaklu.

Kolega Nikola Janković sa "Monda" je u jednom tvitu definisao suštinu tih konstatacija.

"Još manje od dan i neko ce napisati NBA je sr... tu se ne igra odbrana Evroliga je pet puta bolja".

Najpoznatiji srpski košarkaški komentator je zatim definisao stav prosečnog Srbina kada je najbolja košarka na svetu u pitanju. Teško je ne nasmejati se ovoj "definiciji"!





Naš redakcijski stav znate, NBA je mnogo bolja i ozbiljnija od bilo kakve evropske košarke i to ne može da se poredi, bez obzira na veliki organizacioni i svaki drugi napredak Evrolige...

Ovo su najave četiri divizije, o Severozapadu i Pacifiku pričaćemo tokom dana.

Atlantik, Jugoistok, Centalna divizija, Jugozapad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jas
Tuesday, 25.10.2016
16:01

U evroligi se svaka ekipa bori za svaku pobedu, a u nba više računaju kad da odmaraju i slično. Nije ni čudo kad imaju 82 utakmice za 6 i po meseci, pa sa tim dolaze i mnogo češće povrede nego u evropi.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 25.10.2016
22:38

U samom startu da a kako bude odmicalo biće kojekakvih rezultata .Oni koji se bore za 8 će da grizu a koji nemaju šansu možda i ne odputuju...figurativno kažem.

avatar
Grunf Returns
Tuesday, 25.10.2016
12:43

Za sada, jos uvek, smesno porediti...

avatar
Непобедиви
Tuesday, 25.10.2016
11:12

Sareni DOKTOR! hahahahahahahaha kakva legenda

avatar
Tuesday, 25.10.2016
11:07

NBA je svjetlosnu godinu ispred evropske košarke, što se vidi na reprezentativnom nivou.. Najbolji košarkaši se gotovo uvijek oprobaju u NBA, naravno ima izuzetaka, ali vrlo malo..

avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 25.10.2016
16:17

par najboljih trenera nba ukljucujuci u Grega Popovica dolaze na kosarkaske seminare kod Obradovica,Pesica,Ivkovica itd.igraju dinamicniju,atraktivniju kosarku nema sta ali zna se gde se uce osnove, taktika kosarke i koliko ozbiljna kosarka se igra u evropi.

avatar
Maximovic
Wednesday, 26.10.2016
09:31

Gledaj pre svega u NBA malo timova ima gde treneri imaju toliki uticaj na samu igru jer imaju u timovima igrace koji mogu sami da rese celu utakmicu. U skorijoj proslosti je to krenulo da se menja ali i dalje su obicno najbolji ograci u timu i pomocni treneri i kapiteni i oni koji obicno vode konce ekipe. Jer da nije tako mislis da je njihovim timovima tesko da dovedu najbolje trenere na svetu ? Veci je problem sto nijedan uticajni trener iz evrope nebi dozvolio da igrac ima isti autoritet kao i on na terenu. O samom kvalitetu izmedju NBA i evropske kosarke je suludo govoriti sobzirom da su par svetlosnih iznad nas i tesko da cemo ih u skorijoj buducnosti stici.

avatar
Wednesday, 26.10.2016
00:07

U potpunosti se slažem