Saopštenja iz Hrvatske - Predsednica i Cedevita osudili napad

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.02.2017.
15:25
Izvor: Beta

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osudila je danas napad na navijače Partizana u Zagrebu, kao i svaki oblik nasilja i netrpeljivosti.

Epa/Sotiris Barbarousis
Epa/Sotiris Barbarousis

Povezane vesti

U saopštenju pres službe navodi se da predsednica Hrvatske očekuje brz završetak istrage i utvrđivanje stvarnih motiva napada, kao i kažnjavanje počinitelja.

"Predsednica apeluje na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage da se ne bi podizale tenzije u javnosti", ističe se u saopštenju.

Grabar Kitarović osudila je premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana, kao i vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub.

Hrvatska policija saopštila je jutros da je privela jednu osobu koja je učestvovala u napadu huligana na navijače košarkaškog kluba Partizan, posle sinoćne utakmice Cedevite i Partizana u Zagrebu.

Iz kabineta predsednice Hrvatske saopštenje je poslato nakon što su se u medijima pojavile kritike zbog izostanka njene reakcije na incident u zagrebačkom LGBT klubu, na koji su nepoznati počinioci u nedelju oko 3.30 bacili suzavac u vreme održavanja tematske večeri.

Prošle nedelje u Karlovcu je napadnut azilant iz Iraka, a policija je zbog tog napada privela tri osobe.

Povodom napada na navijače KK Partizan tokom dana je reagovao i košarkaški klub Cedevita.

"Svi u KK Cedevita smo žalosni zbog incidenta koji je, nakon odlične utakmice održane u izrazito pozitivnoj atmosferi, izazvala nekolicina huligana u ugostiteljskom objektu u blizini dvorane. Kao klub smo ponosni na sportski duh koji vlada na takmičenjima na kojima učestvujemo i oštro osuđujemo svako nasilje, na terenu i van njega. Nasilje stoji direktno protiv svega što sport predstavlja, a mi predstavljamo sport. Žao nam je što je incident posle utakmice zasenio veliki sportski događaj", navodi se u saopštenju Cedevite.

Incident se dogodio sinoć posle utakmice, kada je desetak maskiranih maloletnih huligana napalo navijače Partizana u kafiću "Doma sportova", gde se igrala utakmica. Povređeni su jedan navijač Partizana iz Bosne i Hercegovine i konobar kafića, a lekar Cedevite Tomislav Cerovečki pružio im je pomoć.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja
Monday, 13.02.2017
20:21

Širi mržnju mržnjom prema srpskim čokoladicama, a sada izigrava lažnog moralistu. Ne verujem da ti je žao i JSD Partizan ne sme da ćuti jer je ovo već ko zna koji napad po redu: rukometaši, vaterpolisti U15, a sada i košarkšaki navijači među kojima je bilo dece na tribinama.

avatar
Benz9
Monday, 13.02.2017
21:58

Kakve veze ima ko je bio na tribinama kada se napad desio u kaficu...U dvorani je koliko znam sve proteklo korektno i svaka čast svima na tome jer su pokazali da ipak ima normalnih ljudi koji dolaze da podrže svoj tim i to rade bez vrijeđanja drugih...

avatar
Povratak kralja
Tuesday, 14.02.2017
00:08

Ima veze jer je moglo da se desi da i deca budu u tom kafiću posle utakmice.

avatar
babaroga
Monday, 13.02.2017
19:14

Ma koga je briga da li ste vi zalosni ili ne? Sta ste uradili da se spreci ovo, kako ce pocinioci biti sankcionisani i sta cete da uradite da se ubuduce ne ponovi ovako nesto? To nas zanima.

avatar
Bato C.
Tuesday, 14.02.2017
10:00

A zanima nas i kako su kažnjeni napadači na decu, vaterpoliste!nA Javier je sa čokolindom izdominirao -:)

avatar
Al(a)din
Monday, 13.02.2017
17:55