Šampionska rutina, Lebronovi rekordi, Lejkersi mogu na pecanje!

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.03.2015.
08:51
Izvor: Sportske.net

San Antonio pobeđuje u seriji, najveći strah bio Dankanova povreda. Lebron skinuo traku sa glave i nastavio da ruši rekorde. Košarkaši Lejkersa ne moraju i pored pobede da se nadaju čudu, već sada su matematički eliminisani iz plej-ofa!

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Nema više bojazni za Sparse, počeli su da pobeđuju u seriji. Savladali su noćas Toronto, a najveća briga večeri je bio pad Tima Dankana.

On je dobro, povredio je lakat, ali ništa nije ozbiljno.

Vodili su sa 26 razlike dozvolili Torontu da smanji prednost, međutim čim su pojačali ritam nije bilo dileme.

Leonard je ubacio 24 poena, imao 11 skokova, Parker 23, uz 9 asistencija, Deni Grin pogodio 5 trojki iz 6 pokušaja.

Lebron je najbolji asistent Kavsa u istoriji, noćas je pretekao Marka Prajsa, a iako bez famozne trake za glavu, bilo ga je lako prepoznati, terorisao je Mavse. Klivlend je rasturio Dalas u Teksasu, uz 27 poena Lebrona, još trojica igrača gostiju postigla su više od 20 poena, Irving, Džej Ar Smit i Lov Sve što je Dalas učinio bilo je +5 na startu druge četvrtine, ali je to Lebron istopio trojkama. Posle je bilo stvar rutine, Kavsi su u odličnoj formi, a zanimljivo da osim što je najbolji asistent, Lebron je najbolji strelac, šuter trojki, bacanja, ima najviše ukradenih lopti u istoriji Klivlenda.

Cavaliers Mavericks Basketball

On je, podsetimo, sedam sezona igrao za Klivlend pre odlaska u Majami, vratio se posle tri sezone na Floridi.

Pistons Lakers Basketball

Lejkersi su prekinuli seriju od pet poraza protiv Detroita, Džordan Hil je predvodio čak sedam dvocifrenih domaćih igrača u pobedi koja sa takmičarske strane ne znači puno, ali su pokazali da su specijalisti za Pistonse, ovo je bila njihova 11. pobeda u 12 mečeva protiv Detroita. Tokom meča stigla je tužna vest, već su matematički eliminisani iz plej ofa pošto su Pelikansi savladali Bruklin.

Pelicans Nets Basketball

Kako rekosmo, Pelikansi su se približili osmoj poziciju, savladali su Netse, vodiće veliku bitku za plej of. Netsi su poveli sa 14 razlike, ali smo videli preokret, Omer Ašik je ubacio 12 poena, imao 15 skokova, Entoni Dejvis ubacio 15, veče pošto je izjednačio rekord karijere sa 43 poena u Milvokiju.

Knicks Jazz Basketball

Juta je savladala Nikse bez najboljeg strelca Hejvarda, Derik Fejvors je vukao tim sa 29 poena i 12 skokova. Malo poena, slabi procenti, činilo se da gosti imaju šansu za iznenađenje, ali je kvalitetnija Juta prelomila u poslednjih šest minuta. Rezervista Rodni Hud je bio dobrodošla pomoć sa 17 poena, Rudi Gobert je ubacio 10, imao 14 skokova, 4 blokade, 3 ukradene lopte.

Magic Pacers Basketball

I na kraju, Indijana je rutinski savladala Orlando u čiju se postavu vratio Vučević nakon dva meča pauze.

Ubacio je 13 poena, imao 5 skokoba, njegov tim se lako predao u Indijanapolisu. Rodni Staki je bio prva figura meča sa 34 poena, imao je 7 asistencija i 6 skokova, za Pejserse ovo je šesta pobeda u nizu, bore se za plej-of iako posle povrede Pola Džordža to niko nije očekivao.

Odličan je bio i Hrvat Rudež sa 17 poena, Skola je dodao 15, uz 10 skokova, Indijana je sada sama na sedmom mestu Istoka sa skorom 29-34.

Noćas su izjednačili i rekord franšize sa 17 trojki.

Rezultati:

Bruklin - Nju Orleans 91:111
Indijana - Orlando 118:86
San Antonio - Toronto 117:107
Dalas - Klivlend 94:127
Juta - Njujork 87:82
Lejkersi - Detroit 93:85

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alan Iverson
Wednesday, 11.03.2015
12:36

Definitvno,posle Jordana,najveci ikad ce biti,a danas ubedljivo najbolji igrac na svetu,kakva dominacija,nezaustavljiv je!