Šampion sipao trojke, "ludi Srbin" dobio poruku!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.03.2016.
09:08
Izvor: Sportske.net

Pred večerašnji pokušaj da se sruši "tvrđava" u San Antoniju, Voriorsi svratili u Dalas. Kari opet pogodio sa sirenom, ali je Klej Tompson ispalio rafal u Mavse. Oladipo dao 40 poena Kavsima i izgubio meč. Vestbruk se izjednačio sa Grentom Hilom i Džejson

BETA/AP Photo/Ben Margot
BETA/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Hjuston je naučio lekciju. Tačnije, nakon razočaravajućeg poraza od Klipersa i primljenih 72 poena u prvom poluvremenu, igrači su održali sastanak.  Protiv Minesote nije bio dozvoljen kiks. Odigrali su bolje, doduše i protivnik je bio lakši, njihova stara mušterija.

Harden je ubacio 29 poena, imao 14 asistencija, Petrik Beverli odigrao najbolje u sezoni, 18 poena i 10 asistencija, pa Timbervulvsi nisu imali šansu. Oni su od Rokitsa izgubili 10 od poslednjih 11 mečeva. Nedovoljan je bio Tauns sa 32 poena, Bjelica nije ulazio u igru.

Viktor Oladipo je bio junak večeri sa 45 poena, ali je teren napustio kao poraženi. Klivlend je počistio Orlando, Kajri Irving ubacio 26 poena, Lebron se čuvao za Majami večeras. Vučević je i dalje povređen, ovo je bio najneizvesniji od četiri meča između noćašnjih rivala, ali sa istim ishodom. Kavsi su na 49-19, matematički su obezbedili plej of, cilj je naravno da se zadrži prvo mesto na Istoku. Inače, Oladipo je punio koš gostiju dok nisu stegli odbranu u poslednjem periodu ubacio je samo šest poena. Svejedno, nije imao pravu podršku, pa je pobeda pripala favoritu koji če večeras gostovati Majamiju.



Oklahoma nije imala problema protiv slabe Filadelfije, Vestbruk je stigao do 13. tripl dabla u sezoni, 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Durant je dodao 26 poena, Siksersi su se solidno držali, ali je treća četvrtina bila presudna.

Filadelfija je izgubila 14. put u nizu protiv Tandera. Recimo i to da je Vestbruk igrač sa najviše tripl dablova po sezoni u poslednjih četvrt veka. On se izjednačio na listi sa Grentom Hilom i Džejsonom Kidom, a imaće priliku da ih prestigne.



Voriorsi nisu ništa prepustili slučaju u Teksasu. Dalas je bio lak posao za šampiona, kako i ne bi kada su pogodili 22 trojke. Ne morate ni da pitate, Kari je opet pogodio  sa sirenom na kraju prve četvrtine, pošto je prethodno ukrao loptu Novickom.

Ali, pričaće se o Kleju Tompsonu koji je ubacio 10 trojki iz 15 pokušaja, sa 39 poena bio je junak utakmice. Ovo je i poruka za San Antonio da šampion stiže u grad. Trener Dalasa, Rik Karlajk ih je uporedio sa Stonsima na turneji, svuda ih prati masa ljudi i izazivaju oduševljenje gde god se pojave.

"Ja sam bio sa Bitlsima 1996.", našalio se Stiv Ker trener šampiona koji je bio deo Džordanovih Bulsa čiji rekord jure Voriorsi.

"Ali, bio sam i tada i sada nebitni roudi, samo sam nameštao scenu za nastup", dodao je uvek skromni kouč Golden Stejta koji će imati mnogo teži posao u nastavku teksaške turneje, jer Sparsi nisu izgubili meč kod kuće ove sezone.



U derbiju Atlantika Toronto je slavio protiv Bostona, Kajl Lovri je dominirao sa 32 poena, od toga 15 u poslednjoj četvrtini. Sjajni Argentinac Skola je postigao svih 17 poena u prvih 11 minuta meča, on je bio prevaga na startu, prvu četvrtinu Kanađani su dobili sa 30:14. Recimo i to da je ovo četvrti poraz u nizu za "Kelte".

Detroit nastavlja trku za plej of, nisu imali pravo na kiks protiv Sakramenta, dobili su meč prelomivši u finišu, Koldvel-Poup je pogodio dve bitne trojke, i sprečio iznenađenje, prethodno su Pistonsi prokockali prednost iz prvog poluvremena. Kazins je ubacio 31 poen, dobio duel sa Dramondom, ali svejedno, Detroit je ima mnogo raspoloženih igrača, Markus Moris je ubacio 24, Poup 23, Redži Džekson 19, Tobijas Haris 17 poena.

Portland je dobio u Njuju Orleansu, Lilard je ubacio 33 poena, dobio i udarac od Kendrika Perkinsa, ali ga to nije omelo da svoj tim dovede do pobede. Blejzersi su prokockali +20, i to je domaćin u drugom poluvremenu bio bez Entonija Dejvisa koji je lakše povredio koleno, ali na kraju je ipak pobeda otišla u Oregon.

Sudar očajnika u Holivudu, Feniks je savladao Lejkerse, iako je kod domaćih Lu Vilijams ubacio 30 poena. Brendon Najt je bio odličan kada se lomilo, dao je 9 od 22 poena u poslednjoj četvrtini. Lejkersi su posle očajne tri četvrtine zaigrali bolje u finišu, ali je pobeda pripala gostima. Lejkersi su odbacili sumnje da gube namerno zbog lutrije, imaju svega 14 pobeda u sezoni i ciljaju bolju poziciju na draftu.

Rezultati:

Toronto - Boston 105:91
Detroit - Sakramento 115:108
Filadelfija - Oklahoma 97:111
Orlando - Klivlend 103:109
Dalas - Golden Stejt 112:130
Nju Orleans - Portland 112:117
Hjuston - Minesota 116:111
Lejkersi - Feniks 90:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BianconerooNS
Saturday, 19.03.2016
12:45

Ma Russel Westbruk je pravi naslednik Jordana zivi bili pa videli !!!

avatar
Barca4ever
Saturday, 19.03.2016
11:50

Karija je Bog licno poslao da igra ovu kosarku.

avatar
zagar37
Saturday, 19.03.2016
11:13

Ne vredi San Antoniju ni gvozdena odbrana ako Kari i Klej sasu rafal trojki