Šampion preživeo, Jokić držao čas "Profesoru" Bjelici!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.12.2015.
09:06
Izvor: Sportske.net

Ni dva produžetka nisu bila dovoljna da Voriorse izbace iz sedla. Jokić odigrao najbolju partiju u NBA karijeri, protiv starijeg zemljaka. Bobi koristi svaku šansu, Šarlot ispalio rafal trojki u "Grizlije"!

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Triler u Bostonu. Šampion je preživeo dva produžetka, Stef Kari ubacio 38 poena u NAJGOROJ šuterskoj večeri u sezoni.

MVP je bio na 9 od 27, izgubio 8 lopti, ali je realizovao svih 14 bacanja. Uz to, imao je 11 skokova i 8 asistencija, Voriorsi su na 24:0.

Računajući i prošlu sezonu, ovo su 28 pobeda u nizu, izjednačili su se na drugom mestu večne liste sa Lebronovim Majamijem iz 2012-13. I dalje ispred sebe imaju rekord Lejkersa sa početka 70-tih, 33 pobede u seriji.  Boston je imao šansu da dobije u regularnom delu, bilo je 103:103, ali je Šon Livingston prvo blokirao Ajsiju Tomasa, da bi Olinjik sa sirenom iz teške pozicije promašio. On je bio i najbolji u Bostonu, 28 poena.

Warriors Hornets Basketball

Sledeća stanica je Milvoki, poslednja na turneji, večeras. Prilika za novi rekord, nikada nijedan tim nije pobedio sedam mečeva u gostima u nizu.

Jedan produžetak videli smo i u "srpskom obračunu". Galinari je sa 23 poena vodio Nagetse do pobede protiv Minesote u Koloradu.

Bjelica je ubacio 3 poena za manje od 13 minuta, pogodio je jednu trojku, imao je i 2 asistencije, ušao rano u problem sa penalima. Na drugoj strani Jokić mnogo bolji, 19 poena 6 skokova, 4 asistencije. Odigrao je sjajan meč, na parketu proveo oko 25 minuta!

Nuggets Bucks Basketball

Njegov tim je bio na -18, povredio se Mudijaj, ali su u odličnom drugom poluvremenu uspeli da se vrate i na kraju slave. Kod Timbervulvsa Vigins i Kevin Martin ubacili su po 22 poena.

Solidni Bobi Marjanopvić je pogodio 3 od 4 šuta, završio sa 6 poena i 3 skoka, za pet i po minuta na parketu. Koristi svaku šansu koju po pravilu dobija protiv slabijih ekipa, Lejkersi nisu mogli da pruže jači otpor Sparsima. Oldridž je dominirao sa 24 poena, Pati Mils sa klupe dodao 22. Na drugoj strani Kobi nije forsirao, 12 poena, D'Anđelo Rasel igra sve bolje, 24, po 6 skokova i asistencija.

Lakers Wizards Basketball

Teksas je Kobija dočekao toplo, bio im je strašan rival, a on voli da kaže da je San Antonio njegov omiljeni rival, to su bile epske bitke.Četiri puta ih je tukao u plej ofu, 2001. i 2008. u finalu konferencije.

Durant je postigao poslednjih 11 poena za Oklahomu u pobedi protiv Jute. Ubacio je 21 koš, nije blistao, ali kada se odlučivalo "Durantula" je bio maestralan. Vestbruk je brojao do 24, imao po 7 skokova i asistencija.

Portland je na krilima Si Džej MekKoluma odneo pobedu iz Arizone. Otkrovenje sezone, MekKolum je ubacio pet trojki, ukupno 26 poena, pa su Blejzersi prekinuli lošu seriju u duelima sa Sansima.

Trail Blazers Hornets Basketball

Šarlot je igrao kao posednut u Memfisu. Pogodili su 18 trojki i razbili jednu od najboljih odbrana lige. Memfis je poveo sa 11:0, bio na +6 posle prve četvrtine i to je bilo sve. Ovo je bio najveći broj trojki u sezoni, Voker i Batum su ih spakovali 10, klupa Hornetsa je postigla 57 poena, Grizlijima nije bilo spasa, a Mark Gasol je bio šokiran ishodom. Španac je ubacio 17 poena, kaže da "Grizliji" trenutno jure svoj rep.

Tesno je bilo u Nju Orleansu, Pelikansi su prekinuli seriju od sedam poraza, protiv Vizardsa. Tajrek Evans je odigrao odlično, ubacio 27 poena i iskupio se za prethodnu utakmicu u kojoj se nije ni upisao. Inače, Vizardsi su bili na +7 u finišu, ali su Evans i Dejvis uspeli da okrenu rezultat. "Obrva" je ubacio 18 poena i imao 11 skokova za Pelikanse.

Suns Pistons Basketball

Pistonsi su slavili protiv beznadežne Filadelfije, Markus Moris nije imao milosti prema rodnom gradu, ubacio je 21 poen, Dramond je dodao 18, uz 16 skokoa za pobedu gostiju.

Klipersi su rasturili Orlando za koji je Vučević ubacio 14 poena. Ali, Kavsi su dominirali, na kraju je bilo hladno na Floridi, -35, Lebron je ubacio 25 poena, ovo je 12. trijumf Klivlenda u nizu protiv Medžika.

I drugi klub sa Floride je izgubio, Majami je pao u Indijani, Pol Džordž nije bio inspirisan na startu, ali je Monta Elis odigrao partiju sezone. Ubacio je 24 poena, imao po 6 poena i 6 asistencija. Pol Džordž je ubacio 23 poena, samo 2  do finiša prvog dela, ali je zahvaljujući Elisu dobio više prostora.

Raptors Jazz Basketball

Toronto je slavio protiv Baksa, DeRozan je ubacio 27 poena, umalo Kanađani nisu prokockali veliku prednost iz prvog dela, ali kada se Milvoki spustio na -5 u poslednja dva minuta, Lovri je pogodio par ključnih lopti pa je pobeda ostala u Torontu.

Boston - Golden Stejt 119:124 pr.
Toronto - Milvoki 90:83
Indijana - Majami 96:83
Orlando - Klivlend 76:111
Filadelfija - Detroit 95:107
Nju Orleans - Vašington 107:105
Memfis - Šarlot 99:123
San Antonio - Lejkersi 109:87
Feniks - Portland 96:106
Juta - Oklahoma 90:94
Denver - Minesota 111:108 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Манда
Saturday, 12.12.2015
12:05

Јокић има, на сву срећу, одличан осећај за скок. Одраз му је, па нема га.

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 12.12.2015
11:51

I još ovo, naši momci postaju gladijatori jer ih konstantno kritikujemo, a opšte je poznato da su košarkaši pametniji od fudbalera, pa to znaju da podnesu i prihvate. Vidite Šarića i Hezonju, Hrvati su od njih pravili i još uvek to rade, Dražena i Kukoča, a mi smo Jokića stalno kritikovali kako ima dobre brojke jer mu Miško pumpa statistiku. Otišli su u NBA, Šara je još u EL, Hezonja se raspada, Šarić nije lider, retko kada odigra dobro, a Jokić, iako je bio tek 40 i neki pik, izborio se za 20ak minuta po meču i daje 10ak poena uz 5 skokova.

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 12.12.2015
11:30

Jokiću leži ova košarka samo tako. Jako slično Dirku, da Dirkenštajn nije otišao preko bare, on bi u Evropi bio prosečan igrač, nikada ne bi stigao do sadašnjeg nivoa - isplivao. Nadam se da će Jokara bar pola od Dirka dostići. Beli treba da se vrati u EL, dobija minute, ali mu je rad na telu upropastio šut, er boluje jako puno trojki, čak je i 2 slobodnjaka ove nedelje podbacio.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Saturday, 12.12.2015
13:42

nowitzki je 2005 sam uveo nemacku u finale evropskog prvenstva

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 12.12.2015
15:11

I šta si time hteo reći? Nisam ja rekao da je Novicki prosečan igrač za evropske okvire, pobogu, nego da bi ostao prosečan igrač da se u tinejdžerskom dobu nije otisnuo preko bare, jer niko u Evropi od njega ne bi znao da stvori to što je Dalasova franšiza stvorila.