Saletova praksa - 'Srpski Bajern' uzeo medalju u Zadru

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.09.2017.
23:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši minhenskog Bajerna savladali su Borse Bamberg u "malom finalu" pripremnog turnira u Zadru. Vladimir Lučić i Milan Mačvan među najzaslužnijima za trijumf.

zdbt.info
zdbt.info

Povezane vesti

Poslednjeg dana tekuće nedelje odigrane su poslednje tri utakmice na međunarodnom turniru u Zadru koji je organizovan u sklopu priprema za novu sezonu.

Aktuelni šampion Evrope slavio je protiv moskovskog CSKA u borbi za trofej 76:72 (15:19, 22:13, 15:19, 24:21).

Oba tima nastupila su bez najboljih pojedinaca pošto Džejson Tompson i Sehio Rodrigez nisu igrali u finalu. Uprkos tome, finale je bilo izuzetno zanimljivo a bilo je igrača koji su se istakli i nadomestili izostanak pomenute dvojice.

Điđi Datome je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 18 poena, pratio ga je Kostas Slukas (14 pts, 6 sk, 5 as), dok su na drugoj strani najzapaženiji bili Nando De Kolo (21 pts) i Vil Klajburn (16 pts).

Nikola Kalinić je zbog povrede propustio i ovu utakmicu, dok je Marko Gudurić za 25 minuta na parketu postigao 3 poena i upisao 2 asistencije. Bivši košarkaš Partizana Leo Vesterman postigao je 9 poena, upisao 6 skokova i 5 asistencija za "Armejce".

Pre meča za trofej odigrano je i "malo finale" u kom su se sastali minhenski Bajern i Borse Bamberg.

'Srpski' Bajern je slavio rezultatom 71:58 (21:11, 21:16, 16:14, 13:17) u meču koji je obeležila fenomenalna partija Vladimira Lučića (17 pts, 3 sk), ali i odlična rola Milana Mačvana koji je ubacio 12 poena i upisao 5 asistencija.

Stefan Jović je bio sa ekipom ali je preskočio utakmice u Zadru kako bi se što bolje oporavio od povrede skočnog zgloba zadobijene na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Na terenu su se našli i bivši košarkaši Crvene zvezde mt:s Luka Mitrović (9 pts, 2 sk, 3 ukr. lop.), Kvinsi Miler (2 pts, 2 sk) i Maik Cirbes (6 pts, 3 sk).

Kako to obično biva, medalje su završile na grudima ekipe koju je sa klupe predvodio Aleksandar Đorđević što potvrđuje i fotografija iz dvorane "Krešimir Ćosić" u Zadru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Monday, 25.09.2017
09:29

Nista napisali da je uz tu statistiku Mitrovic imao i cak 7 izgubljenih lopti, tako da je to jako losa partija. Ovako kako ste prestavili je skroz ok, ali kada se dodaju 7 izgubljenih lopti koje je imao, to je onda jako losa partija.