Sale saopštio spisak - Centarska linija "da se smrzneš"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.06.2017.
10:15
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je danas širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Dva i po meseca pre početka Evropskog prvenstva koje će biti održano u četiri zemlje selektor aktuelnog viceprvaka sveta Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak reprezentacije Srbije.

Na spisku sa kojeg će Aleksandar Đorđević na kraju odabrati 12 imena trenutno se nalazi 25 košarkaša, a među njima su i oni oko čijeg se nastupa polemisalo tokom prethodnog perioda.

Tako se na spisku našlo ime Nikole Jokića iako još uvek nije izvesno da će centar Denver Nagetsa biti deo tima na Evropskom prvenstvu.

Centarska linija je svakako najjači deo našeg nacionalnog tima pošto su poziv u nacionalni tim, pored Jokića, dobili još Boban Marjanović, Nikola Milutinov ali i Ognjen Kuzmić koji je imao sjajnu sezonu u Zvezdi. Centarsku liniju kompletiraju Miroslav Raduljica i Vladimir Štimac.

Kada govorimo o igračima Crvene zvezde mt:s treba napomenuti da su na spisku "starosedeoci" Marko Simonović i Stefan Jović, ali i Branko Lazić što nije neočekivano.

Veliko iznenađenje predstavlja poziv Ognjena Dobrića u nacionalni tim iako je sjajnim igrama u završnici sezone oduševio mnoge. Svakako da je Đorđević ovim pozivom želeo da mu da dodatni podstrek.

Čekalo se da se vidi da li će Nemanja Bjelica biti na spisku pošto je povređen i njegov nastup nije izvestan, ali je i on zauzeo mesto na spisku. Tu su i dvojica iz FMP-a, dok je Partizan dao samo jednog reprezentativca.

Spisak
  Foto: Sportske.net/Pavle Knežević

Evropsko prvenstvo za košarkaše na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a reprezentacija Srbije igraće u Grupi D protiv selekcija Velike Britanije, Rusije, Letonije, Turske i Belgije.

Podsećamo da će naš nacionalni tim utakmice grupne faze igrati u Istanbulu što znači da se u slučaju plasmana u eliminacionu fazu takmičenja neće "seliti" jer će završne borbe na kontinentalnoj smotri biti igrane u gradu na Bosforu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

65 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 19.06.2017
17:22

Za Gagija Milosavljevića je pre dva meseca pisalo da je doživeo tešku povredu. Ne znam za Bjelicu, da li je na nogama, da li će se odazvati. I Jokić je, znamo pod znakom pitanja. Po meni, za sada, sigurni, ako sve bude normalno: Teo, Jović. Nedović, Bogdan, Simonović, Kalina - Raduljica, Marjanović. Sigurni su i Bjelica i Jokić, ako budu mogli. to je 10. Bjelica može i 3 i 4, Jokić i 4 i 5. Po meni je blizu i Mačvan, ali ako dođe Jokić i računa se u četvorke, onda možda pre neka petica, a tu su Milutinov, Kuzmić i uvek zahvalni Štimac. Po meni je blizu još i Lazić, taktički važan, a izuzetan igrač. Znači, uz neprikosnovenih 10, p meni Mačvan i Štimac ili Lazić... a prve rezerve Milutinov, Kuzmić za 5, Birča. Lučić za 4, Danguba, Gudura za 2 - 3, Vasa Micić za pleja.

avatar
Blek stena
Monday, 19.06.2017
17:14

Ljudi jer mora odmah ta podela zvezda partizan?Pola ovde prvo gleda gde igra pa onda daje komentar.Bjelica ništa od njega imao je tešku povredu i da se oporavi na vreme sumljam da će rizikovati toliko a rizik bi bio ogroman da ideš iz teške povrede na evropsko.Neverujem ni da će od jokića biti nešto jer ameri su svoje rekli a on je na početku karijere tako da teško će ići protiv njih samo bi voleo što pre da se izjasni.Što se tiče ostatka spiska ok je to samo je 4 malo tanka a birčevič mi uopšte neuliva poverenje.Što se tiče klinaca lepo je to kao podstrek za dalji rad.A na evropskom da dođemo do polufinala pa kako bude.

avatar
brekbaCh1
Monday, 19.06.2017
16:30

Od strasne centarske linije, ce ostati Radulja i Stimara.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 19.06.2017
14:35

Ako ne dodje do nekih otkazivanja, povreda, Jokoc kao pravi plejmejker medj centrima i Bobi kao dominantan igrac za pozicioni napad, idu sigurno. E sad, Raduljica uvek igra duplp bolje za repku nego u klubovima, Kuzmic mnogo napredovao, defanzino odlican igrac, Milutinov konacno dobio prostor i od njega se mnogo ocekuje u buducnosti, po meni sa razlogom. Rekao bih da imamo strasam bekovski potencijal. Teo, Jovic,Nedovic i Bogdan idu sigurno, ostalo ce biti jako tesko probrati. Lazic je po meni najbolji odbrambeni igrac, sa druge strane Milosavljevic kojeg nisam pratio ove godine, jako dobar igrac koji igra i dobru odbranu i napad. Jaramaz tesko, bar ove godine, Micic sigurno odpada al dobro neka ga je pozvao. Gudura mi ove godine jako los, ne znam sta da mislim o njemu, vise ocekujem od Dobrica iskreno al pitanje dal je realno da ide posle samo dobrog plejofa gde je ruku na srce konacno dobio prostor da igra. Danguba, pa ne znam, skeptik sam. Kalina ide sigurno, Simon iza sebe ima sezonu iz snova, Bircevic se preporodio u Partizanu, velike sanse da ga Sale uvrsti u najuzi spisak. Macvan mi se nikako ne uklapa. Ako budu Jokic igrao, imamo jednu jako pokretljivu, skocnu i sutersku ekipu. Najvise bih voleo da vidim Jokica i bobija na centarskoj poziciji, sad je samo dilema dali povesti pokretljivog Milutinova ili teskasa razbijaca kao Raduljicu i Kuzmica. Odlican je ovo sastav, sa mnogo opcija,dilema, mongo talenata sto dugo nismo imali

avatar
Realan tip
Monday, 19.06.2017
13:47

Musli je morao biti na spisku. Radulja pozvan za minuli rad. Pozicija 4 skripi ako ne dodje Jokic.

avatar
Kugla85
Monday, 19.06.2017
13:36

Ovaj Bircevic mora da ima dobru tetku... :))

avatar
SL_Komedija
Monday, 19.06.2017
13:22

Teo, Jović, Nedović, Bogdan, Kalina, Simon, Mačvan, Bjelica(ako bude zdrav, ako ne biće problema), Raduljica, Bobi, Jokić(Štimac, Kuzmić, Milutinov) i 12. će biti neko od Gagija, Lučića, možda čak i još jedan plej.nTrebao je i Jelovca da pozove, čisto dok se ne vidi kakav je Bjelica sa fizičkom spremom.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 19.06.2017
13:07

Jokica otpisite odmah.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 19.06.2017
12:22

I na pleju smo prejaki, ne samo centarska linija. Za razliku od proslih godina, mnogo igraca ima veliku ulogu u svojim timovima, tako da je i tu puno razloga za optimizam. Sad, oko tih debitanata i 'manjih' imena bi se moglo diskutovati, po meni Dobric je dobar al svakako da jos uvijek nije kalibar koji ima ikakvu sansu da se nadje na uzem spisku. Ipak, Sale ima svoje motive, trebaju mu igraci zeljenih profila, bez obzira na kvalitet, a s druge strane sigurno je da dio spiska uvijek mora biti rezervisan za mlade i perspektivne igrace kao jedan vid podstreka, bez obzira sto mozda ima boljih.

avatar
Anderton
Monday, 19.06.2017
12:16

Jedan igrač Partizana na spisku, braćo Grobari eto dokle nas je doveo crnogorski reprezentativac Peković sa Tošom večitim. Ni Birčević ne zaslužuje da igra ne EP.

avatar
crvena zvezda le
Monday, 19.06.2017
12:08

Petorka Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Jokic,Marjanovic da se najezis.Neka nas se Ameri plase.

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
11:52

Opet nema Jelovca i Muslija?! Gde su Peno, Radicevic, Paunic i Todorovic, gde je Zagorac?! Neka i nema bas svih njih na spisku, najiskrenije, nisam to ni ocekivao od selektora, ali prva dvojica da PONOVO ne dobiju poziv?!

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 19.06.2017
12:25

Mislim da je Musli svakako zasluzio poziv pruzenim partijama, ali pada mi na pamet jedan razlog: zamisli da trebas 4 igraca na jednoj poziciji, trojica su otprilike slicinih karakteristika, ali 4 je sasvim drugacijih koje mozes ponekad iskoristiti, ili istih kao prethodna trojica, ali je realno losiji od sve trojice? Ili, mozda neko ima kvalitet, ali nema karakteristike, igracke i ljudske, koji bi se uklopili u profil koji selektor trazi? P.S. pored svega drago mi je sto je pozvao Bobija, nadam se da ce to ispasti dobro, u tom slucaju ima da prasimo sve po redu. :)

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
14:36

Naravno da je zasluzio, a i meni je drago zbog Marjanovica, svedoci ste da sam pisao da treba da mu oprosti. Jelovac i Musli trebaju da budu tu umesto Bircevica i Jokica ako ovaj ne bude hteo da rizikuje ovog leta. Ako nista drugo, neka i dalje imamo nekih sest centara u igri pa pola njih odnosno trojica da odu, a imacemo ih petoricu ako Jokic ne bude zavlacio, a nadam se da nece vec da ce ubrzo preseci i reci kako jeste i sta je odlucio. Svaki selektor ima potrebu i za vise igraca nego sto je mozda ocekivano zbog treninga, jedino nekoliko igraca ima zagarantovano mesto bez obzira na sve, ali cak i tada je pozeljno da imas odredjeni broj njih na pripremama.

avatar
Monday, 19.06.2017
13:29

Ne razumem, ti bi Muslija pored ovoliko centara ?

avatar
Baxter Stockman
Monday, 19.06.2017
11:37

Bogdanovic-Milosavljevic-Lucic-Macvan-Milutinov.... Sve drugo me ne zanima. ;)

avatar
Emperador(2018)
Monday, 19.06.2017
11:22

Micic, radnov, davidovac, dangubic ahahahaha nije normalan. Ostalo je perfektno

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
11:51

A Dobric? :-D Nije perfektno, fali jos nekoliko veoma dobrih igraca.

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 19.06.2017
15:18

MVP finala super lige??? :D Nisi gledao dobrivoja, on je meni bolji od Dangubica u vecini segmenata.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 19.06.2017
12:58

Dobric ? Trebalo je da naturalizujemo Karahodzica, Vrapca, Daloa, njih da pozove, to bi bilo najpametnije. Dobili su poziv momci kao dokaz da su njihove igre pod lupom.

avatar
gosfkcz
Monday, 19.06.2017
11:13

Poslednja cetvorica su na sposku iz postovanja ali ce sigurno otpasti. Preostala devetorica koja odpadaju, ne znam, bice tesko odluciti osim ako ne bude povreda i otkaza.

avatar
Mr Don
Monday, 19.06.2017
10:58

Iskreno voleo bih da Jokara igra, ali mislim da je bolje da ono ovo EP propusti i da radi na sebi, a u narednim godinama da dominira sa repkom.

avatar
Čeki
Monday, 19.06.2017
14:23

Kako da propusti? Pa od OI sveukupno ce biti 3 godine da nece igrati za reprezentaciju ako ne bude igrao. To je mnogo.

avatar
Čeki
Monday, 19.06.2017
17:14

Kaako posle OI nijednog takmicenja reprezentativnog nije bilo, dalje gledaju se pune godine ne samo leta, dakle od OI pa do sledeceg velukog takmicenja ima da prodje 3 god, a to je mnogo.

avatar
Bafana
Monday, 19.06.2017
15:39

Proslo leto je igrao...

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 19.06.2017
10:56

Bice jako zanimljivo videti ko ce koga izbaciti ovde, konkurencija je zestoka skoro na svim pozicijama... Osim plejmejkera, sve ostalo je nepoznanica (osim par igraca), i ostace oni koji deluju najsavrsenije kao tim. Veliki problem iz aviona se vidi na poziciji 4, busni smo tu ko sirevi u odbrani, a bogami ni u napadu ovaj dvojac ne cveta previse... krpice tu Kalina i Simon koliko mogu, uceni su dobro u mandatima u Zvezdi, umeju solidno da odigraju na toj poziciji.... Aleksa Radanov je blago, strasnu tehniku i pregled igre ima, sa obzirom na visinu, ovo mu je dobar pocetak, izuzetno je mlad jos uvek, neka polako uci od majstora u repki. Da nije Mitar imao one 2 gadne povrede, narocito onu zadnju gde je celu sezonu prakticno prelezao, sada bi bio dobra bekap opcija i savrseno resenje, ovako upali smo u problem, i Luka nece biti vise isti igrac, niti upola dobar kakvog ga predvidjali da ce biti, sada se vidi koliko je to velika steta.....

avatar
Markо Đorđević
Monday, 19.06.2017
12:59

Navijam za Zvezdu ali ti si covece u rangu onog laznog kralja I revolta. Koliko oni o partizanu ti o Zvezdi. Macvan je prva cetvorka, ende.

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
14:34

Za ono gore: ne lupaj gluposti, 'leba ti...

avatar
ZoZoN
Monday, 19.06.2017
10:55

Sa ovakvim timom,uz malo sreće i da ne dodje do nekih povreda,prvo mesto zagarantovano.nIma da se prošetamo do finala,lagano. :) SRBIJA !

avatar
nybelung
Monday, 19.06.2017
10:55

Sve sve, ali Birčević, to ne mogu da shvatim!

avatar
Amar Zornic
Monday, 19.06.2017
10:49

Nazire se konacni sastav , pozicije 1, 2 i 5 fenomenalne ; 3 i 4 za nijansu slabije al lep tim

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
10:39

Otpasce Micic, Jaramaz, Radanov, Davidovac, Dangubic, Dobric i Bircevic. Posle toga otpadaju Lazic, Guduric, Bjelica, Jokic, Stimac i Milutinov.

avatar
Budzumburac1989
Monday, 19.06.2017
10:38

Bice zanimljivo :) koga izbaciti jer je konkurencija ogromna :) Samo jako! I samo da nas povrede zaobidju

avatar
Azor Ahai 333
Monday, 19.06.2017
10:37

Odlican spisak,mislim cak i jedan od najboljih do sada.Odlicna ekipa e sad samo da se poklope kockice

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
10:29

Opet nema Jelovca i Muslija?! Gde su Peno, Radicevic, Paunic i Todorovic, gde je Zagorac?! Neka i nema bas svih njih na spisku, iskreno, nisam to ni ocekivao, ali prva dvojica da ne dobiju poziv?! Sale, sram te bilo!

avatar
luccass995
Monday, 19.06.2017
10:23

Smesno sto ponovo nema jelovca a zove neke koje ce odmah da izbaci, a zna se da smo na 4 slabi

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 19.06.2017
14:38

Da, tu samo Kalinu krstenog, proverenog imamo. Na drugim mestima smo u slatkim mukama

avatar
Bari 1991
Monday, 19.06.2017
10:18

7 nasih I 2 iz nase filijale to govori kako dobar posao rade ljudi iz naseg kluba.

avatar
Emperador(2018)
Monday, 19.06.2017
11:56

Znaci 9 iz vaših.

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
13:03

Samo Jovic, Lazic, Simonovic i Kuzmic su sigurno zasluzili poziv, a usled nedostatka kvalitetnih igraca na toj poziciji, onda ga je i Guduric dobio. Dangubic i Dobric, Radanov i Davidovac, to tesko da moze da se shvati.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 19.06.2017
13:00

Pa da. Sva devetorica vas ponizavaju kako god da okrenes. :)