Sale, samo gazi!

Autor: Beta Beta
subota 18.07.2015.
11:49
Izvor: Beta

Jače je to od njega, sportski duh koji je selektoru Đorđeviću zaveštala reprezentacija i dalje je izražen i jak.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da su igrači u dobroj formi i da predstoje naporne pripreme pred Evropsko prvenstvo.
 
"Neki rezultati su pozitivniji u odnosu na ono što smo očekivali. To je dobar znak, momci su u dobroj formi i možemo da ih nagazimo malo jače. Naravno, nećemo, radićemo smišljeno", rekao je Đorđević novinarima u hali Pionir.
 
Reprezentacija će otputovati na pripreme u Sloveniju, posle čega će učestvovati na prijateljskom turniru u Francuskoj, za koji je selektor rekao da će biti "veoma naporan".
 
On je istakao da mu je žao što ekipa neće biti na Kopaoniku, poput proših priprema, ali da misli da će timu biti dobro i u Kranjskoj Gori.
 
Đorđević je kazao da je plan da se "sve radi na parketu" i da svaki trening bude u sali.
 
"Zahtevnost sezona je takva da nemamo mogućnost da imamo drugačiju pripremu. Igrači dolaze spremni, bez pauza, i sve se trudimo da radimo sa loptom. To je lepše za igrače. Suva trčanja su ubistvena, mada ih ima i biće ih", kazao je Đorđević.
 
Reprezentaciji se priključio Ognjen Kuzmić, dok će Marko Kešelj i Nemanja Bjelica stići naknadno zbog obaveza u SAD.
 
"Što pre dođu, to je bolje za nas", naveo je selektor.
 
Kada je reč o Miroslavu Raduljici, Đorđević je kazao da je on u boljem stanju nego kada se prošle sezone priključio reprezentaciji.
 
"Raduljica je i prošle godine imao veliku pauzu pre nego što je došao da radi sa nama i bio je u lošijem fizičkom stanju nego sada. Ima svoj program, zalečio je povredu koju je dugo vukao", kazao je Đorđević.
 
Prema njegovim rečima, reprezentacija će morati da se prilagodi kraćim pripremama, kao i to da će igrači lakše prebroditi nedostatak vremena s obzirom na to da znaju sve zahteve.
 
"Moraćemo da se adaptiramo na taj način rada. Igrači znaju zahteve, upoznali smo se i lakše ćemo prebroditi nedostatak vremena. Jednostavno, takva su pravila. Jako je dobro što ćemo imati igrače u NBA ligi. Što više to bolje. Imaćemo manje treninga, ali će oni igrati mnogo bolja takmičenja i njihov individualni kvalitet će porasti", rekao je Đorđević.
 
Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Francuskoj, Letoniji i Hrvatskoj. Srbija će prvu fazu igrati u Berlinu, a protivnici u grupi biće Nemačka, Turska, Španija, Italija i Island. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke