Sale otkrio šta će biti najjače oružje "Orlova" na Eurobasketu!

Autor: Beta Beta
sreda 12.08.2015.
23:50
Izvor: Beta

Selektor "Orlova" Saša Đorđević ocenio je da je dobra igra u odbrani donela trijumf nad Francuzima i da će upravo taj aspekt igre biti najjače oružje Srbije na Eurobasketu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je zadovoljan odnosom igrača i igrom tima u večerašnjoj pobedi protiv Francuske u Beogradu, i dodao je da je timu trijumf bio jako važan.

"Zadovoljan sam onim što mi je najvažnije, a to je odnos prema igri, zadacima, posebno u odbrani. Ta odbrana može i mora da bude naše najjače oružje na ovom prvenstvu. Hvala publici, ova podrška nam mnogo znači. Imali smo motivaciju i izuzetan zadatak da pobedimo Francusku u Beogradu. Bilo nam je jako bitno da pobedimo, mislim da su to momci pokazali od prvog do poslednjeg minuta", rekao je Đorđević novinarima posle meča.

Srbija je večeras u okviru priprema za prvenstvo Evrope u septembru pred više od 16.000 gledalaca pobedila u "KombankAreni" aktuelnog prvaka kontinenta Francusku sa 73:63.

"Dobro smo kontrolisali igru u tranziciji Francuske, koja nam je u prošlom meču napravila najviše problema. Od sutra krećemo u još veći rad. Miloš Teodosić je hteo da igra, ali nije mogao. On je mnogo uradio za srpsku košarku poslednjih godina i morao je da uđe, a aplauzi sve govore", rekao je Đorđević.

Selektor je ranije kazao da će posle "Trofeja Beograd", koji se igra za vikend, skratiti spisak igrača. On danas novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je bliži odluci.

"Ma, ima vremena za tu odluku. Treniramo dobro u dobroj atmosferi. Svi radimo, ja uživam da radim sa njima, a mislim i da oni uživaju. Kada dođe odluka, doći će. Nemojte nas požurivati, jer su svi ovi momci deo tima i svi će biti pozivani za naredne akcije. Što smo duže zajedno sada, to će nam biti lakše u budućnosti", rekao je Đorđević.

Selektor Francuske Vensan Kole kazao je da je tim dobro počeo meč ali da ima prostora za napredak.

"U početku smo dobro igrali, ali smo posle bili žrtva agresivnosti protivnika. Sporo nam se kretala lopta, moramo to da popravimo, kao i šut za dva i kretanje bez lopte i sa loptom", kazao je Kole.

Novinari su francuskog selektora pitali za ciljeve na Evropskom prvenstvu, a on je kazao da su oni dvojaki.

"Hoćemo prvo da se plasiramo na Olimpijske igre, kao i mnoge druge selekcije. Ali, hoćemo i da zadržimo trofej. Znamo da je to teško, znamo da osim Nemačke nijedan domaćin nije osvojio EP, čak ni najbolji: Španija 2007. i Srbija 2005. Videli smo i večeras koliko će biti teško da se igra protiv glavnih rivala, ali želimo da odbranimo trofej", rekao je Kole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Thursday, 13.08.2015
11:10

Duda im je to ponavljao na EP u Poljskoj 2009. i SP u Truskoj 2010...(više) nemamo kvalitet da napadom meljemo protivnika, moramo da okrvavimo kolena, ako hoćemo da pobedimo bilo koga (a tako smo i igrali, pogotovo u Turskoj, ali nije se moglo protiv onakve krađe od strane sudija).nUvek sam bio nepopravljivi optimista kada je košarkaška reprezentacija u pitanju...očekujem zlato!

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 13.08.2015
10:08

Najjace oruzje je u SA. Ti si ga kulturno oterao.

avatar
Dikan
Thursday, 13.08.2015
14:20

Gde? U Sarajevu?

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 13.08.2015
09:08

Kakav crni Bobi...Nek igra za Amere ima ko ce igrati za Srbiju...Sale legendo nasa gazicemo sve redom kao i na proslem prvenstvu...Samo je pitanje koja medalja !? Ne sumnjamo u tebe,,Rodjen si pobednik!!!!

avatar
Milos Popovic
Thursday, 13.08.2015
03:46

Dobra je to ekipa !

avatar
Toti 10
Thursday, 13.08.2015
01:22

Samo cvrsto i jako, nas je oduvek krasila jaka i organizovana odbrana!

avatar
Stefan123(58 Sic)
Thursday, 13.08.2015
00:32

Tako je odbrana je najbolji napad sve cestitke Srbiji

avatar
Господин Човек
Thursday, 13.08.2015
00:29

Meni je ovo veceras delovalo na ozbiljnu i dominatnu igru nasih kosarkasa. Prijatno sam iznenadjen...prezadovoljan!!! IDEMO