Sale otkrio plan, ''Orlovi'' će dominirati, a ima i poruku za Bjelicu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2016.
10:31
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Par dana posle povratka iz Rija, selektor našeg nacionalnog tima Saša Đorđević otkrio je šta bi mogli da budu dodatni aduti reprezentacije Srbiije u arednim godinama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Utisci se još uvek nisu slegli posle velikog uspeha, a onda i sjajnog dočeka u Beogradu, a selektor ''Orlova'' Saša Đorđeviić već je otputovao na pripreme svog novog kluba, Bajerna iz Minhena.

Ipak, pre odlaska, otkrio je u intervjuu za ''Alo'' da čvrsto veruje u nastavak kontinuiteta dobrih rezultata našeg nacionalnog tima.

I ne samo zbog kvaliteta igrača koji su mu na raspolaganju, već i zbog toga što je u nekoliko konkurentskih selekcija u toku smena generacija.

''Moj cilj je, rekao sam pre skoro tri godine, da imamo kontinuitet. Mislim da možemo da ga nastavimo, da iskoristimo smenu generacija u Francuskoj. Ili promene u Španiji i Litvaniji, selekcijama koje su osvajale odličja u prethodnom periodu'', izjavio je Đorđević.

Selektor je naglasio da nikada nije tražio alibije i izgovore, bez obzira na kadrovsku situaciju i podsetio šta je poručio pre dve godine, kada je postao selektor našeg nacionalnog tima.

''Cilj mi je bio da pobedimo reprezentaciju Španije, koja je godinama dominirala, da iz toga proisteknu veće stvari. Da na igrače prenesem energiju i entuzijazam koje sam uvek imao. Da stvorim pozitivnu atmosferu u našoj košarci, reprezentaciji. Da li je tako bilo uvek?'',
upitao je Sale.

On se osvrnuo i na fenomenalnu atmosferu koja je vladala u Riju među srpskim sportistima. Svi su jedni druge bodrili sve vreme i zajedno se radovali svim uspesima. Žao mu je što i Nemanja Bjelica nije bio deo svega toga, ali imao je jasnu poruku i za njega.

''Čestitao sam svim kolegama trenerima. Shvatiš koliko je teško doći do medalje, a mi u košarci imamo dve. Ostvarili smo san, gurali jedni druge u selu. Zato su olimpijske igre specifične. Zato mi je i žao što Bjelica nije sa nama, jer je on deo nas, uvek je bio i siguran sam da će biti'', zaključio je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
THE ROMAN EMPIRE
Thursday, 25.08.2016
15:10

Ne zelim da kazem da nije uspeh srebro,ali moje je misljenje da smo mogli bolje da odigramo protiv amerikanaca,jednostavno ni jedan igrac nije dao 100% od sebe,da su dali niko sada ne bi rec progovorio,ali kad vidis da nije tako,ostaje zal. I jos jedna stvar,primetio sam da mnogi ovde Bogdanovica dizu u nebo, Bogdan je dobar igrac al jednostavno nema muda,ne sme u nekim situacijama da preuzme stvar u svoje ruke,ako omasi prve dve trojke ,nece dati skoro nista do kraja ako ga krene sut na pocetku,rasturice utakmicu....to je nesto potpunno suprotno od Teodosica koji je po meni najbolji plej Evrope( setite se samo njegove trojke protiv Spanije 2010 na svetskom kad su Spanci bili svetska sila ,jasno ce vam biti zasto ovo pricam za Bogdana,nikad nije bio taj koji ce da preuzme kad je gusto, kao sto rade kosarkasi sa velikim srcem)

avatar
Ukizadenje
Thursday, 25.08.2016
17:10

Ovako sad cu ja tebi da objasnim i mnogim drugima koji spustaju Bogdanovica na nivo osrednjeg igraca. Bogdanovic je vanserijski suter , svestran igrac , koji u ovim godinama igra sasvim dobro . Ne mozete da ocekujete od igraca koji ima 24 godina da igra u kontinuitetu bez greske svaku utkmicu , jednostavno tako ne funkcionise u svetu kosarke . Evo pogledajte samo Teodosica , da li bi ste svi vi rekli ovo sto sad pricate za Teodosica 2009 godine , kad je pored svog vanserijskog talenta imao prevelike oscilacije u igri. Nije jos rodjen igrac jos od Dzordanovog vremena da cim udje pravi razliku. To se stice vremenom i iskustvom . Budite strpljivi kao sto smo mi grobari bili strpljivi sa njim , promasivao je mnogo suteva na pocetku karijere koji bi resavali utakmicu, pa je na kraju sve doslo na svoje mesto i resio bukvalno sve

avatar
THE ROMAN EMPIRE
Friday, 26.08.2016
15:43

Vise mi se cini da si se uvredio zato sto je on bivsi igrac partizana...odmah da ti kazem ne navijam ni za jedne ni za druge. On nema muda i mozes pricati sta god hoces,pogledaj koliko godina je imao Drazen Petrovic(hrvat) kada je vozao Amere i SSSR po parketu i ne samo on pogledaj kakve su igracine bili Dino Radja,Bodiroga,Paspalj,Pedja Stojakovic i da ti ne nabrajam. Videces da su svi od Tea bolji skoro za klasu,a da ne poredimo onda Bogdana. On kad pogodi prve dve trojke i ne napravi gresku na pocetku,on pokida do kraja,kad promasi na startu par suteva,ne cuje se do kraja meca

avatar
basket123
Thursday, 25.08.2016
23:47

Ne spusta niko Bogdanovica na osrednji nivo, nego on to i jeste. Vanseriski suter ti je bio Stojakovic koji je u Bogdanovim godina pruzao odlicne partije u NBA, a ovaj mnogo promasuje ima ocajan procenat suta i uzima previse suteva po mom misljenju, nije on vise tako mlad kao sto pricate i ne treba vise da se vadi na to. Jednostavno decko nema kvalitet da bude veliki igrac i to je to.

avatar
Thursday, 25.08.2016
10:48

Sve ce se videti sledece godine, ovi su ipak preveliki zalogaj za nas cak i kad smo u punom sastavu. Ili jesmo ili nismo, Sale, proglasi sad opstu aboliciju!