Sale opominje: ''Ovo ne sme da nam se ponovi''

Autor: Beta Beta
nedelja 13.09.2015.
18:09
Izvor: Beta

Posle današnjeg trijumfa nad Finskom u osmini finala Evrobasketa, selektor Srbije nije bio sasvim zadovoljan onim što su ''Orlovi'' prikazali u ovom meču.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su njegovi igrači nervozno počeli utakmicu protiv Finske u osmini finala Evropskog prvenstva, kao i da su osetili pritisak i da se nada da se to više neće dešavati.

"Počeli smo nervozno i to ne treba da radimo. Nijedna utakmica ne može da bude gotova posle tri minuta ili 10. Osetili smo pritisak, a to nije prihvatljivo. Idemo stepenicu po stepenicu, to im stalno govorim. Nadam se da se ovako nešto neće ponoviti", rekao je Đorđević novinarima posle utakmice u Lilu.

Srbija je pobedila 94:81, ali je meč prelomila tek u poslednjoj četvrtini, dok je u prvoj fazi takmičenja igrala mnogo ubedljivije.

"Svaki naredni tim može da nas pobedi, svako svakog može da pobedi. Videli ste Češku kako je igrala protiv Hrvata. Znamo šta treba da radimo, znamo gde smo dobri, znamo i svoje slabosti.

Možda nas je malo poremetio put, ispali smo iz ritma. (Zoran) Erceg, (Miroslav) Raduljica i (Nemanja) Bjelica su danas odradili najbolji posao, pročitali su Fince bolje od ostalih. Zaboravljamo na ovo i idemo na sledeći duel",
rekao je Đorđević.

"Mislim da smo zreliji u odnosu na prošlu godinu. Imamo misiju, došli smo po medalju, videćemo da li ćemo uspeti", dodao je selektor.

Đorđević je rekao da je nervoza bila razumljiva, ali da su njegovi igrači pravili mnogo nepotrebnih grešaka. Srbija je ovim trijumfom došla u priliku da se bori za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine.

"To nas, ipak, nas u ovom momentu ne zanima, već se spremamo za Čehe. Čim uđemo u hotel, počinjemo da pripremamo tu utakmicu. Imamo ideju kako da igramo protiv njih. Potrebno je da vratimo energiju. Promena iz Berlina u Lil nam nije najbolje legla. Bili smo u jako dobrom ritmu utakmica. Međutim, šta da se radi, to je tako", rekao je Đorđević.

Erceg je  takođe pohvalio igru Finske.

"Bitna pobeda protiv Finaca koji su vrlo dobri. Borili su se maksimalno. Mi smo otvorili nervozno, dok su oni igrali svoju igru i pogađali trojke. U nastavku smo zaigrali odbranu i imali nekoliko lakih poena. Sada moramo da zaboravimo utakmicu i da spremimo četvrtfinale", rekao je Erceg.

Selektor Finske Henrik Detman je pohvalio Srbiju, a nije imao zamerki na igru svog tima.

"Čestitam Srbiji, igraju odličnu košarku. Naravno, Srbi su uvek imali talenta, ali je neverovatno kako igraju zajedno kao pravi tim. Divim im se kako igraju. To počinje prvo sa trenerom. Mislim da smo i mi pružili dobar otpor, ali smo prosto igrali protiv boljih", rekao je Detman.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Monday, 14.09.2015
01:16

I dobro je što je bilo malo klimavo, jer nijednu utakmicu na ovom prvenstvu nismo gubili i da nam je loše išlo, ovo je u pravo vrijeme došlo da nas malo prizemlji pa sad opet U visine! Treba znati igrati i kad ne ide, oni znaju, bravo Orlovi!

avatar
Nokke
Sunday, 13.09.2015
19:56

A Šarić tata, ima li ga. Što ga sad ne pitaju za komentar. Možda će sad reći nešto pametno.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 14.09.2015
12:47

Sin mu je bio vrlo dobar protiv Ceha nije ni poena ubacio nemaju oni pojma razbili ih Cesi

avatar
StormyLBZ
Monday, 14.09.2015
18:45

Druze nemoj tako, oni imaju kvalitetniju ekipu od Srba. Mi imamo tog Teodosica i Bjelicu, oni imaju cak 3 NBA igraca!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 13.09.2015
19:46

Protiv najboljih ste igrali!!

avatar
Sunday, 13.09.2015
19:26

Pitaju Saleta je li vam zao hrvata, pitali ga na kraju konferencije, kaze Sale NE, a prije toga faca kao sta me briga za njih! :D Ja te volim, ja te volim SRBIJOOOOOO