Sale okuplja "Orlove" 15. juna

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.03.2016.
14:43
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije obelodanio je plan priprema "A" selekcije i rivale protiv koji će "Orlovi" testirati formu uoči kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Srbije na leto čeka ozbiljan posao pošto će od 4. do 10. jula na domaćem terenu pokušati da se izbori za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U četvrtak je obelodanjen plan priprema koje će selektor Aleksandar Đorđević i njegovi izabranici obaviti u Beogradu, a njime je predviđeno da prozivka bude izvršena 15. juna.

Reprezentativci će do početka kvalifikacionog turnira trenirati u "KombankAreni" a u okviru priprema biće odigrane i tri kontrolne utakmice sa selekcijama Francuske i Grčke.

"Orlovi" će gostovati Francuskoj 21. juna u "Bersiju", a gostoprimstvo će "Trikolorima" uzvratiti četiri dana kasnije. Za 28. jun planiran je duel sa Grčkom u "KombankAreni".

Ukoliko se plasiraju na Olimpijske Igre u Riju, čemu se svi nadamo, period od 10. jula do 5. avgusta, kada počinju Olimpijske igre, izabranici selektora Aleksandra Đorđevića će, prema planu priprema, boraviti na tri destinacije, a to su Kopaonik, Beograd i Buenos Aires.

Naime, posle beogradskih treninga i priprema na Kopaoniku, 25. jula je planiran put za Argentinu, gde bi reprezentacija Srbije trebalo da odigra tri pripremna meča – jedan protiv Argentine i dva protiv nekih od ekipa učesnica Olimpijskog turnira u Riju.

Na kraju, 2. avgusta je planiran let iz Buenos Airesa za Rio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke