Sale ne odustaje: "Nema razloga da se Marković povuče"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.11.2016.
09:33
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Strateg košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević progovorio je o nedavnom susretu sa Stefanom Markovićem i otkrio da je započeo proces ubeđivanja da ne odustane od igranja za nacionalni tim.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije danas će dobiti rivale sa kojima će igrati u grupnoj fazi Evropskog prvenstva 2017. godine, a selektor je već sada počeo da rešava goruća pitanja u nacionalnom timu.

Prvo na spisku jeste povlačenje Stefana Markovića sa kojim selektor ne želi da se pomiri, pa je u tu svrhu nedavno izveo Markovića na večeru posle duela Bajerna i Zenita u Evrokupu.

"Odigrao je zaista fenomenalno, pitao sam kolegu Vasilija Karaševa da ga pusti posle utakmice da izađemo na večeru. Bili smo do kasno, sa nama su bili i članovi mog stručnog štaba i u reprezentaciji i u Bajernu" otkriva Đorđević u izjavi za "Žurnal".

Stefan Marković je nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i osvojene srebrne medalje poručio da se povlači iz reprezentacije, a posle pomenute večere govorio je o tome kako ne planira da promeni stav.

"To je proces, Stefan je karakteran čovek" konstatuje Sale Đorđević.

"Nema razloga da se povlači, ima 28 godina. Imao je povredu. Marković je veliki deo srca i duše državnog tima Srbije. Ostali ga prate. On je sjajan momak i igrač, ili što kaže kapiten Miloš Teodosić: 'Za mene je kapiten Stefan Marković'" zaključuje selektor.

Jasno je da Aleksandar Đorđević neće odustati od ubeđivanja Stefana Markovića da promeni odluku i ostane u reprezentaciji još makar godinu dana, pa ostaje da vidimo hoće li selektor uspeti u svojoj misiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 45
Tuesday, 22.11.2016
18:22

Dok je bio prosečan reprezentativac i zahvalan igrač konstantno je bio među 12, a sada kad igra sezonu karijere bi da se povuče iz reprezentacije. Moje mišljenje je da on duguje reprezentaciji i da samo zbog toga ne bi smeo da se povuče, a druga stvar je da ima samo 28 godina.

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 22.11.2016
10:57

Mora da cuva Bojana Bogdanovica :)

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
10:43

Nema razloga za povlacenje, ali (mozda) ima razloga za odmor i pauzu od godinu dana, i ipak treba ispostovati coveka ako vec toliko zeli da napravi predah da bi nam se vratio jos orniji i odmorniji:-D PEFI, IGRAS! # IGRAS!!!