Sale nacrtao, Beli pogodio! Zaključak - Bićemo još bolji!

Autor: Beta Beta
nedelja 06.09.2015.
18:17
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kazao je da je da njegov tim morao da se bori i protiv domaćina Nemačke i protiv publike, a ocenio je i da je ekipi nedostajala koncentracija.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kazao je da je da njegov tim morao da se bori i protiv domaćina Nemačke i protiv publike, a ocenio je i da je ekipi nedostajala koncentracija.

"Ovo je najteža grupa na turniru. Ponavljam se, ali moramo da kažem to i danas. Danas smo se borili protiv svih, Nemačke i njihove publike. Mi smo se izduvali protiv Španaca, slabija nam je koncentracija bila danas, to je možda i normalno iako se meni kao treneru to ne sviđa. Ostali smo u igri, a Nemanja (Bjelica) je pogodio neverovatan šut i doneo nam možda najbitniju pobedu", rekao je Đorđević novinarima posle meča.

Srbija je iz igre šutirala 24/65, a za tri 4/30.

"Neke šutove smo forsirali, neke nismo. Prosto, mora da se šutne. Najlakše bi bilo da uvek imamo otvorene šuteve. Nemci su se odlično spremili, branili su nas dobro. Ovo je možda i negativan rekord po šutu, ali najbitnije je da smo pobedili.

Da mi je neko ponudio da Nemci protiv nas ubace 66 poena, odmah bih prihvatio. Nismo igrali dovoljno agresivno, nismo neke osnovne stvari, da li je to umor ili težina utakmice, ali se to traži utakmice"
, rekao je Đorđević.

Bjelica je svoj koš postigao 0,9 sekundi pre kraja, a Đorđević je rekao da je ta akcija, koja je počela tri sekunde pre kraja bila namenjena njemu.

bjelica-600-20150906045506

"Što se tiče poslednjeg šuta, nacrtali smo ga, Beli ga je dao i svaka mu čast. Svi smo znali da će biti čvrsto, ali na kraju jedan lep dan. Sigurno da kada budemo odmorniji bićemo još bolji. Nemamo poene u tranziciji", rekao je Đorđević.

"Nismo samo mi igrali loše, nego su i Nemci igrali sjajno. Tako moramo i i da igramo odbranu. Imamo svoje prednosti, ali to uvek moramo da realizujemo na parketu. Imali smo nesrećno šutersko veče, dugo se ovo nije videlo. Ponekad nismo ni poštovali svoje principe u odbrani.

Ovde je bila najvažnija pobeda, a igru ću da zaboravim već danas. Igrali smo dve jako teške utakmice. (Miloš Teodosić) Teo još nije u takmičarskoj formi, kao i (Zoran) Erceg. Mnogo će nam značiti odmor, da odmorimo mišiće",
rekao je Đorđević pred dan odmora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
marjan.KU17
Monday, 07.09.2015
12:07

Posle kise dolazi Sunce, nema sanse da odigraju jos jednu ovako neefikasnu utakmicu...Verujem da ce biti sve bolji i bolji do kraja... A na kraju MEDALJA!

avatar
Diego Forlán Corazzo
Sunday, 06.09.2015
21:15

Kada cete prestati da dajete nasim igracima nakaradne nadimke po njihovim prezimenima? Cuj Beli, pa decko se preziva Bjelica, a ne Belica, pa Jokan, Paun, ovaj, onaj. Imaju li ti ljudi imena? Hocete li Nedovica do kraja prvenstva poceti da zovete Neda Ukraden? Meni je to zaista glupo, moze se i na osnovu imena dati nekom nadimak, a i ne mora da ima nadimak.

avatar
Đura69
Sunday, 06.09.2015
19:58

Poslednja akcija me neodoljivo podseća na akciju sa meča Fener - Barsa. Bilo je nerešeno ako se dobro sećam, isto ostalo par sekundi i veoma slična akcija takođe preko Bjelice :)

avatar
Sunday, 06.09.2015
20:53

Upravo tako. Ako te zanima mislim da ima na ovom sajtu taktika Efesa za tu utakmicu.

avatar
сочинитељ
Sunday, 06.09.2015
18:52

браво сале...једини проблем имамо са центрима,немамо играча који би могао да погоди са дистанце (можда милутинов) и асистира бековима,радуљица и кузмић имају масу и висину али су до сада показали велику инфериорност у односу на противника,како у одбрани тако и у нападу (уф шта би им боби радио)...одушевио ме детаљ када је недовић брзоплето шутирао,сале га извео,одржао буквицу и овај уместо да падне у бедак изблокира противника и погоди врло битан,леви.улаз...нема сујете код наших,сви су као један,сви уче,сви гурају један другог...једина замерка су теодисићеви бесконачни покушаји за 3...кад би се и богдан вратио у прошлогодишњу форму,довољне су 2,3 његове тројке са паркинга...

avatar
Surovi
Sunday, 06.09.2015
21:41

Ja mislim da je ovo prvi put da ja delim misljenje sa tobom :) Sve si rekao, nemam sta da dodam.

avatar
Đura69
Monday, 07.09.2015
11:20

Jesu nam centri malo slabiji u ovom trenutku, ali mislim da su njih trojica u stanju da izguraju prvenstvo do kraja. Raduljica se još uigrava, dečko nije 6 meseci igrao, Kuzmić je sjajan u defanzivi, a napred može da pogodi sa poludistance i solidan je u reketu, a Milutinov praktično nije ni dobio priliku. Doći će sve na svoje mesto do kraja prvenstva. :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 06.09.2015
18:26
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 06.09.2015
18:26

Teodosic 0/9 za tri, Bogdanovic 1/7 za tri. O tome moramo da mislimo jer i drugi igraju kosarku. Inace, ova tri termina (utorak, sreda, cetvrtak) su blago receno katastrofalna, zar da stave takvu kosarkasku velesilu kao sto smo mi da cak tri puta zaredom igra od pola tri i sada od tri, a igrali smo protiv domacino?! To je necuveno!

avatar
Wazza77
Sunday, 06.09.2015
19:13

Vidis da i Sale kaze da je ovo najverovatnije negativni rekord po promasenim sutevima...sto za 2 a tek za 3...Teo kao da je bio uklet...znaci posle promasene 5-te trojke trebao je da ulazi unutra i da sutira za 2...jednostavno svih 7 ili 8 promasaja za 3 su mu bile lopte prekratke.Ali bitno da smo pobedili...ali bilo je za jake zivce!!!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 07.09.2015
11:00

Vaza, Marjanovic je navijac Partizana isto kao i Dangubic, samo opusteno:-D Nema veze da li si Grobar ili ne, ako si objektivan, jedino se to ceni. Da bi nas tim bio najjaci moguci, potrebno je da su tu jos Lucic (umesto Simonovica) i Marjanovic, a imajuci u vidu cinjenicu da se Krstic oprostio od dresa reprezentacije, ja bih tu ubacio jos i Macvana (taman MM i Bobi umesto Kuzmica i Milutinova) jer i on i Erceg mogu da igraju i 4-ku i 5-cu, narocito to vazi za Ercega. Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Bjelica, Macvan, Erceg, Raduljica, Marjanovic.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 07.09.2015
10:55

I ja sam se dvoumio da li je sutirao 0/9 ili 0/10, ali proverio sam na zvanicnom sajtu Eurobasket-a 2015.

avatar
Wazza77
Sunday, 06.09.2015
23:16

# -REVOLT- 04. X 1945. neznam tacno...mislim da je bilo cak i 10/0 ali nije mu usla niti 1... Ali znas Tea...sutira pa makar se bacio u telo igraca koji ga cuva...!!! Kapiten je...i posle Saleta uvek je njegova zadnja!!! Neosporavam Saleta(daleko bilo)...ali Teo je Djavo-u pozitivnom smislu kao sto su Unitedovci=Djavoli!!! :D

avatar
baldekeita
Sunday, 06.09.2015
20:07

Ja verujem da je to posledica upravo tog izostanka jutarnjeg suterskog treninga,mada opet bas ovako losa statistika...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 06.09.2015
19:32

Nisam video tu izjavu, ali verujem da je tako. Teo je trojke sutirao 0/9 ako mozes da verujes:-P