Sale Nacionale smiruje strasti!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.06.2015.
23:35
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Povodom aktuelnih događaja u vezi sa sukobom na relaciji FIBA - ULEB, oglasio se i selektor našeg nacionalnog tima Aleksandar Đorđević.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

I dok se poslednjih dana čini da će izbor između oštrih zahteva FIBA sa jedne strane i Evroliginih stavova sa druge biti veoma bolan za sve u regionu, selektor Srbije Saša Đorđević veruje da će se na kraju sve rešiti bez posledica.

Ako niste pomno pratili najnovija dešavanja, FIBA je zapretila nacionalnim Savezima da će njihove reprezentacije, među njima i selekcija Srbije, ostati bez učešća na predstojećem Evrobasketu, ukoliko se klubovi učesnici ABA lige ne distanciraju od ovog takmičenja.

U međuvremenu, Dijego Gijen, direktor takmičenja Evrolige je poručio da bez učešća u ABA ligi klubovi iz regiona neće moći ni da učestvuju u elitnom evropskom takmičenju. To se u ovom slučaju odnosi na Crvenu zvezdu Telekom i Cedevitu.

Iako tenzije rastu iz dana u dan, Sale Đorđević je uveren da će se sve okončati po onoj narodnoj ''tresla se gora, rodio se miš''.

U izjavi ''Novostima'', Đorđević je jasno istakao da ne strahuje od diskvalifikacije ''Orlova'' sa Evropskog prvenstva.

''Neće doći do toga. Očekujem da se u komunikaciji sa ABA ligom i indirektno sa FIBA, pronađe rešenje koje podleže pravilima svetske košarkaške federacije, koja je krovna organizacija i kao takva mora da se poštuje'', poručio je Đorđević.

Nadajmo se da je Sale i ovoga puta u pravu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke