Sale Nacionale posle finala: ''Ovo je bilo 'tu mač' za nas…''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2016.
14:08
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prezadovoljan je učinkom našeg tiima u Riju i osvojenom srebrnom medaljom, ali protiv Amerikanaca u finalu se, jednostavno, nije moglo.

Beta/AP Photo/Charlie Neibergall
Beta/AP Photo/Charlie Neibergall

Povezane vesti

Amerikanci su po ko zna koji put pokazali da su dominantni u odnosu na sve ostale, pa nam ostaje nada da će se za par godina u nekom novom odmeravanju snaga ta kvalitativna razlika koliko-toliko umanjiti.

Imajući to u vidu, sinoćnji poraz od 30 poena razlike (96:66) nije pokvario raspoloženje u našem nacionalnom timu. Osvojeno srebro je bio maksimum kojem smo se nadali pre početka Igara, cilj je ostvaren, a sve preko toga bila je ''nemoguća misija''.

''Ovo je bilo 'tu mač' za nas… Svega je bilo, dugo i zahtevno leto od dva i po meseca i kvalifikacionog turnira, pa ove Olimpijske igre sa stvarno dobrom igrom koja je išla dobrom putanjom iz utakmice u utakmicu.

Zaslužili smo da igramo veliko finale, momci su apsolutno obavili sve što se tražilo od njih. SAD je danas bila fizički toliko nadmoćnija da nismo uspeli da imamo protok lopte koji smo imali u prvoj utakmici protiv njih i na neki način tu smo pogrešili.

Trebalo je da lopta više ide iz ruke u ruku, da kroz dodavanja tražimo neka napadačka rešenja. Pošto ta rešenja nisu dolazila odbrana je trpela'',
izjavio je selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

On je posebno istakao Kevina Durenta za čije šuteve i igru nismo imali rešenja.

''Kevin Durent je odigrao fantastičnu drugu četvrtinu. Ne smem da kažem nesvakidašnju, jer je on na tom nivou, jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač na planeti.

Nismo uspeli da pariramo njemu i njegovim šutevima sa devet metara, preko ruke. Imao je fenomenalnu seriju, a mi smo u tom periodu imali mnogo izgubljenih lopti, pa su oni stekli prednost'',
dodao je Đorđević.

Sledi povratak u Beograd i pravljenje planova za nove izazove.

''Na kraju smo završili sa srebrnom medaljom koja mnogo vredi, mnogo znači. To je podstrek i obaveza za sve nas da zajedno krenemo da tražimo još medalja na svakom sledećem takmičenju.

Treba doći do Beograda, pa za koji dan razmišljati šta nas čeka dalje, koje je sledeće takmičenje'',
zaključio je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke