Sale na mukama - Kome će večeras saopštiti da ne ide na EP?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.09.2015.
17:56
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević večeras će morati da prelomi koja dvojica od 14 reprezentativaca neće biti u sastavu ekipe na predstojećem Evrobasketu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Sale Nacionale je odlagao donošenje te odluke koliko god je mogao, ali sada je došlo vreme da se reprezentativcima saopšti kojih 12 košarkaša će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu.

Međutim, Đorđević je u današnjem razgovoru sa novinarima na otvaranju prve oficijelne prodavnice Košarkaškog saveza Srbije, u megamarketu "Roda" na Novom Beogradu priznao da mu je veoma teško da napravi ovaj izbor.

''Ne dišem dva dana, toliko mi je teško. Igračima će odluka najverovatnije biti saopštena večeras, posle treninga",
istakao je Đorđević, a prenosi ''Mondo''.

Naravno, glavni razlog za ovako veliku dilemu selektora je, pre svega, odličan rad svih igrača tokom priprema i on je još jednom pohvalio odnos reprezentativaca prema svojim obavezama u prethodnom periodu.

Ipak, donošenje odluke su mu otežali i problemi sa povredama pojedinih igrača, poput Bogdana Bogdanovića, kao i neočekivana dešavanja oko nastupa Bobana Marjanovića, koji na zahtev San Antonija, nije mogao na pripreme sa ''Orlovima''.

''Ali, nema veze. I druge reprezentacije imaju tih problema. Idemo na EP da se košarkaški pobijemo sa svima, da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da ulazimo u svaki duel kao da je najvažniji'', optimistički je poručio Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zevs
Tuesday, 01.09.2015
18:52

ne bi ja otpisivao dangubica tek tako...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 01.09.2015
18:13

Dangubic/Dragan I Stimac/Kuzmic

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 01.09.2015
18:48

Mislis da je Milutinov siguran putnik?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 01.09.2015
20:09

Ne bi trebao tako da se kreira sastav, ali dobro, ici ce dvojica nasih iz ove sezone i jos dvojica (trojica sa Bjelicom) iz sezone pre prethodne.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 01.09.2015
19:17

Siguran sam momak igra vrlo dobro a I igrao je u Partizan proslu sezonu neko mora od vas da ide

avatar
The Real Man
Tuesday, 01.09.2015
18:11

Stimac i Dangubic po meni, ako Bogdan moze da igra.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 01.09.2015
18:04

Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic (Pavlovic/Simonovic), Bjelica, Macvan (Erceg/Jokic/Jelovac/Mitrovic), Krstic (Kuzmic), Raduljica, Marjanovic (Milutinov/Stimac).

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 01.09.2015
20:48

Kakav macvan,lucic,pavlovic,stimac

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 02.09.2015
09:37

Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic (Simonovic), Bjelica, Erceg (Jokic/Jelovac/Mitrovic), Macvan, Raduljica, Marjanovic (Milutinov/Stimac/Kuzmic). Ipak se Krstic kapiten oprostio od dresa, a Pavlovic nije ni igrao za Srbiju, svi ostali jos uvek mogu da igraju i razlika je samo u tri imena.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 01.09.2015
21:13

Cekaj bre, Stimac je ostao u kombinaciji za 12 na EP do kraja, otpao je poslednji danas, a Lucic ili Pavlovic, Macvan, Krstic i Marjanovic bi mi igrali pored ovih ostalih osam, sta je sad tu sporno? Lucic bi sigurno isao da nije povredjen kao i Krstic da se nije oprostio, ali i kao Marjanovic da nije onaj vas zeznuo... P.S. Macvan se ne uklapa u Saletova koncepciju, ali po meni je nasa najbolja cetvorka posle Bjelice koji, sa druge strane, ipak nije klasicna 4-ka:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 01.09.2015
18:01

Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic (Simonovic), Bjelica, Macvan (Erceg), Marjanovic (Kuzmic), Raduljica, Krstic (Milutinov/Stimac).