Sale 'krati' spisak pred dvomeč sa Izraelom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.08.2015.
12:14
Izvor: Sportske.net

Uprkos najavama da će sva šesnaestorica reprezentativaca koji se i dalje nalaze na spisku Saše Đorđevića putovati u Tel Avivu, selektor "Orlova" najverovatnije će se zahvaliti još dvojici, ako ne i trojici igrača.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u petak ujutru kreće za Tel Aviv gde je za vikend očekuju dve kontrolne utakmice sa selekcijom Izraela u okviru završne faze priprema za Evropsko prvenstvo.

Uprkos najavama da će selektor povesti svu šesnaestoricu košarkaša put Tel Aviva, Aleksandar Đorđević će najverovatnije skratiti spisak za dvojicu ili čak trojicu igrača.

Sve su prilike da će nakon Stefana Pota sa spiska otpasti i Dragan Milosavljević koji je tek sa početkom tekuće sedmice počeo da radi u punom ritmu.

Među "otpisanima" bi mogla da se nađu i dvojica igrača sa "viših" pozicija a pretpostavlja se da ugroženi Marko Simonović, Ognjen Kuzmić i Marko Kešelj.

Konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo selektor Aleksandar Đorđević saopštiće nakon prijateljskih utakmica sa selekcijom Slovenije koje su zakazane za 27. i 29. avgusta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
david13
Thursday, 20.08.2015
13:20

mitrovic, keselj

avatar
Skaut1
Thursday, 20.08.2015
12:30

Luka, i Kešelj. Nažalost za Luku, ali očekivano. Bjelica i Erceg su bolji, plus Kalina može da uskoči po potrebi. Simonović trenutno bolji od Kešelja. Zanima me da li će Sale kao što očekujem povesti sva 4 centra, ili će ipak imati malo više niskih nega na SP. Isprobavao je Štimca na četvorci u pripremnim utakmicama, pa je bilo jasno da će Luka opet da izvisi.nDa probam da pogodim 12 koji ostaju: nTeo, Marković, Nedović, Bogdan, Dangubić, Kalinić, Simonović, Bjelica, Erceg, Raduljica, Kuzmić, MilutinovnnPostoje još 3 opcijenn1) Milosavljević umesto Dangubićan2) Štimac umesto Milutinova (može i zajedno sa opcijom 1)n3) Štimac umesto Dangubića

avatar
Mare93
Thursday, 20.08.2015
14:00

Prva opcija je najverovatnija po meni. Milosavljević je kvalitetniji od Dangubića i više zaslužuje poziv u svakom pogledu, međutim problem je što je tek sada krenuo sa ozbiljnim treninzima...

avatar
Mare93
Thursday, 20.08.2015
18:55

U potpunosti se slažem što si rekao za Dangubića i Milosavljevića. Generalno sa skoro svakom rečenicom koju si napisao se slažem. Ja sam bio veliki fan Dangubića zato što ima strašne fizičke predispozicije i igra agresivnu odbranu, međutim onaj njegov šut je užasan, kako se samo trza kad izbacuje loptu... Neverovatno mi je da nije ni u jednom aspektu igre napredovao, čak je možda i nazadovao, nadam se da će ove godine dobiti više prostora u Zvezdi... Jedino se ne slažem sa tim da smo najslabiji na dvojci. Mislim da su Bogdan i Nedović i više nego dovoljni za to mesto i to na duži vremenski period, sem ako se Bogdan ne zakopa sledeće sezone kada ode u Finiks. Mene mnogo više brine pozicija krila, jer tu sem Kalinića nemamo adekvatne opcije. Sada Simonović igra dobro, ali on neće još dugo biti na tom nivou.

avatar
Skaut1
Thursday, 20.08.2015
14:55

Dangubić je prošle sezone pokazao manje nego u Megi sezonu pre toga, dok Milosavljević nažalost posle povrede nije isti igrač, čak ima i višak kilograma, izgubio je na brzini, a što je i logično, i na samopouzdanju što je takođe logično. Najgore od svega je što nam je pozicija 2 i ovako najtanja. Ni Bogdan nije šuter kakve smo nekada imali, zapravo nama su najbolji šuteri Teo, pa Bjelica, možda čak i Erceg pre Bogdana. Verovatno će Teo ne tako retko igrati i na dvojci. U tom smislu šteta što nema Jovića, pa čak i Vase Micić...ali 'ajde da ne preterujem. Ne bi me iznenadilo da Dangubić dobije prednost u odnosu na Gagija, mlađi je, brži, i atletski sposobniji. Isprobavao ga je Sale na dvojci, s druge strane čim je ovoliko dugo čekao Gagija, verujem da želi da ga vodi. Nelogično je da je otpao Jović zbog povrede (a oporavio se pre Gagija), osim ako Sale nije računao da ima Nedovića umesto Jovića, a za Gagija nema zamenu. Uskoro ćemo saznati.

avatar
Poznavalac
Thursday, 20.08.2015
12:25

ocekivano sto su otpali keselj i mitrovic..

avatar
Amar Zo
Thursday, 20.08.2015
12:25

Milutinova nisam gledo pa nzm za njega ali za Kuzmica msm da nije dovoljn dobar za Centra u ovom trenutku

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 20.08.2015
12:21

Od tih koje ste nabrojali, samo ce Keselj otpasti.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Thursday, 20.08.2015
13:22

Kad vec Bobi ne ide, onda je bolje po mom misljenju da idu i Kuzmic i Raduljica i Milutinov.nJa bih ovakav tim sastavio: Markovic, Teodosic, Nedovic, Bogdan, Gagi, Kalina, Bjelica, Erceg, Milutinov, Kuzmic, Raduljica.Mada najvjerovatnije ce ici Simonovic, a da jedan centar ne ide.Isto je moguce da Stimac bude isao zbog toga sto ga Sale obozava, ali i saigraci, a to je jako bitno jer atmosfera mnogo znaci za ekipu.Ima tu raznih kombinacija, samo me strah da Gagi ne bude ispastao u nekoj od njih, a to ne bi bilo fer.Sigurno je da otpadaju Keselj i Mitrovic.Steta stvarno zbog Bobija.Slazes li se sa cim od ovog sto sam napisao?nKad vec ne ide moja Crna Gora, onda bar drugu moju zemlju da pratim i bodrim.:D

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Thursday, 20.08.2015
15:01

Jos sam i brojao dva tri puta..:D Svakako bih stavio Simonovica i ja na ovaj moj spisak kao dvanaestog.Po mom misljenju je Milutinov bolji od Kuzmica, ali ne znam kako Sale razmislja.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 20.08.2015
14:04

Slazem se i obradovacu te da imas mesta za jos jednog igraca jer si ih tu naveo 11:-D Taj jedan ce biti Simonovic, ostaje jos da se vidi da li ce Stimac i Kuzmic ili Milutinov, a i ja mislim da bas Stimac ima najvece sanse da ide. Erceg moze i cetvorku i peticu, ali posto je Mitrovic otpao, sigurno ce putovati trojica klasicnih tj. teskih centara. Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic (mora da ga vodi), Kalinic, Simonovic, Bjelica, Erceg, Raduljica, Stimac, Kuzmic/Milutinov.