Sale i ''Orlovi'' priznali - Enigma zvana Angola!

Autor: Beta Beta
utorak 05.07.2016.
19:23
Izvor: Beta

Košarkaška reprezentacija Srbije iskoristila je današnji dan lakšim treningom, a selektor Aleksandar Đorđević i igrači rekli su da su zadovoljni prvom pobedom na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Srbija je prvog dana takmičenja pobedila Portoriko sa 87:81, mnogo ubedljivije nego što rezultat pokazuje, a sutra treba da igra sa selekcijom Angole.

"Pogledali smo utakmicu, analizirali je, videli šta i kako. Dobra stvar je da smo pobedili, da smo imali dobar odnos prema odbrani i sigurnu igru, rekao bih, 35 minuta, bez obzira na svu tenziju koja je bila prisutna pre početka meča. Sada su treninzi oporavka i malih detalja. Održavamo fizičku spremnost da izdržimo ovo kratko takmičenje", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Novinari su pitali selektora o selekciji Angole, o kojoj se malo zna i teško je naći podatke i snimke utakmica. 

"Ne znamo ni mi. Probali smo svuda da nađemo, ali ih jednostavno nije bilo. Da li su hteli da sakriju ili ne... Gledaćemo ih večeras protiv Portorika i analizirati. To je najvažnija utakmica turnira. Pratićemo i druge (Češka – Letonija, u Grupi B). Svi imaju zdravu motivaciju, svi su došli sa željom da idu na Olimpijske igre", rekao je Đorđević.

Marko Simonović je bio zadovoljan pobedom nad Portorikom.

"Utisci su dosta dobri. Ostvarili smo cilj, a to je pobeda protiv nezgodnog protivnika. Bilo je nervoze zbog početka turnira, ali smo igrali dobro. Na kraju smo se opustili. To opuštanje stvarno ne opravdavamo, ali jeste normalno. Mislim da smo 35 minuta igrali sjajno", rekao je Simonović.

On je kratko sumirao snage Srbije na primeru utakmice sa Portorikom.

"Sve ekipe trče sa nama 10-12 minuta, koliko je koja spremna, a onda samo padnu, a naša prednost samo raste. Imamo sjajnu igru u odbrani, mnogo tranzicije, dobar 'roster' u kome svi mogu da igraju kvalitetno i to je naša prednost", rekao je Simonović.

On je ocenio da je Srbija favorit protiv Angole sutra.

"Ekipa je puna 'fizikalaca', biće sigurno fizički mnogo zahtevna utakmica, sa mnogo trčanja. Ako budemo igrali svoju igru kao do sada, sigurno smo favoriti", kazao je Simonović.

Nikola Kalinić takođe ima dobre utiske.

"Dobro je da smo pobedom počeli turnir. Sada imamo još tri pobede do ostvarenja cilja koji smo zacrtali još od onog polufinala (na Evropskom prvenstvu prošle godine) i do ostvarenja sna. Sada ćemo svi zajedno gledati Angolu protiv Portorika, a onda je analizirati i utakmicu dočekati spremni", rekao je Kalinić.

Na pitanje novinara da li zna bilo kog igrača Angole, Kalinić je odgovorio odrečno. 

"Ne znam stvarno. Velika su nepoznanica. Nisu odigrali mnogo utakmica, nema snimaka ni statistika, ali bićemo spremni. Verujem da su, kao i svaka afrička ekipa, fizički mnogo jaki. Nije da ih ne poštujemo, nego stvarno nemamo podataka. Za sad", rekao je Kalinić. 

Utakmica Srbija-Angola igra se sutra od 18.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke